Influenseri i zvezde društvenih mreža a posebno Instagrama su osvojili svet poslednjih nekoliko godina. Da, ljudi koji ne znaju ništa osim da se slikaju su već neko vreme glavne zvezde i autoriteti po pitanju mode, ishrane, vežbanja ili zdravog života pa čak i medicine.

E pa mogli bi da budu u problemu.

Zašto? Pa, sve je više virtuelnih influensera. Mislimo na izmišljene, nacrtane likove iza kojih stoje kompanije, brendovi ili preduzetnici koji stiču sve veću popularnost.

Najpoznatija je Lil Miquela, a prate je Shudu Gram, Ronnie Blawko i Noonoouri.

View this post on Instagram

Does this make you uncomfortable

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on

Sada se pojavila i Liv, koja se predstavila javnosti u kampanji za novi Renault KADJAR.

Zapravo ona je prva virtuelna ambasadorka neke auto kompanije. Napravila je agencija Publicis Conseil, fokusirajući se na aktuelni trend migracije života iz stvarnog u digitalno stvoreni, prividni svet. Detaljno analizirajući masovnu upotrebu društvenih mreža, shvatili su da u današnje vreme svi vodimo i stvarni, ali i virtualni život.

Otkrili su i da odrasle osobe, na internetu prosečno provode tri i po sata dnevno, što je baš mnogo. Naši stvarni i virtuelni svetovi i životi sad su toliko isprepletani da je već gotovo nemoguće povući granicu između njih. Pogledajte promo:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime