Svi znamo da je “reč moćnija od mača” i da u XXI veku jedno od najjačih oružija nije tenk ili avion već uspešna marketinška kampanja.

Toga je bio svestan pred smrt i Osama Bin Laden. Ozloglašeni terorista odgovoran za smrt hiljada ljudi zbog čega se sakrivao godinama, u mladosti je studirao ekonomiju i poslovnu administraciju, tako da je svakako bio svestan da njegova organizacija gubi rat i na polju javnih odnosa.

Njegova strategija prema navodima medija bila je da promeni ime brenda.

U spisima koji su pronađeni posle njegove smrti on navodi da imenu Al-Kaida nedostaje religiozni element koji će podsetiti muslimane širom sveta da su u svetom ratu protiv Amerike.

Svako ko se imalo bavio PR biznisom zna da proces smišljanja imena može da potraje i da je najbolje zapisati sve ideje koje padnu napamet pa odatle napredovati.

Ono što se vrzmalo po glavi pokojnog teroriste definitivno pokazuje da mu je bio potreban dobar PR tim: “Taifat al-Tawhed Wal-Jihad” u prevodu Grupa za monoteizam i džihad ili “Jama’at I’Adat al-Khilafat al-Rashida” Grupa za obnavljanje kalifata.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime