Ako vodite posao i tražite potencijalne investitore trebalo bi da razumete tržište i prepoznate buduće partnere. U tome može da vam pomogne HONOR Magic4 Pro telefon. Ali pre nego što ih pozovete i dogovorite sastanak, trebalo bi da se dobro pripremite.

Priprema za sastanak: Šta investitori traže?

Sastanak sa potencijalnim ulagačima može biti zastrašujući zadatak za firmu, ali odgovarajuća priprema pomoći će da proces prođe mnogo lakše. Ono što investitori traže u poslu se razlikuje, ali neka opšta pravila i faktori koje treba uzeti u obzir mogu vam pomoći da se pripremite za bilo koji takav sastanak.

Investitori traže industrije koje razumeju

Investitori imaju nešto što vi trenutno nemate. Imaju novac, a vi ga imate u ograničenim količinama. I pored toga, novac su obično spremni da koriste na tržištima koja uglavnom razumeju. Zato većina investitora investira u industrije koje već poznaju. Uradite istraživanje i pronađite investitore koji žele da se bave kompanijama u istoj industriji. Ako je u pitanju tehnološki posao, dobar utisak na sastanku će svakako ostaviti vrhunsk telefon baš kao što je HONOR Magic4 Pro.

Predstavite sebe i svoj tim kao vredan ulaganja

Investitori ne odlučuju samo na osnovu industrije u koju žele da investiraju. Takođe bi voleli da rade sa ljudima kojima mogu da veruju. Oni ne žele da daju novac onima koji nisu sposobni da povećaju njihovo ulaganje.

Kao vlasnik kompanije, morate sebe i svoj tim predstaviti kao ljude sa kojima će vaši investitori želeti da sarađuju. Upravljački tim vaše kompanije mora da se predstavi kao grupa muškaraca i žena koji imaju sposobnost da pažljivo rukuju novcem sa ciljem da ga uvećaju kroz kupovinu, marketing i prodaju proizvoda. Možete napraviti portfolio onoga na čemu ste radili u poslednje dve do tri godine kako biste garantovali vašim investitorima da im je novac u dobrim rukama.

Garantujte tržište

Čak i ako je vaš proizvod dobar, ako nemate dovoljno veliko tržište, ne možete tražiti od investitora da vam pomognu u rastu vašeg poslovanja. Veličina tržišta je ključna za bilo kog investitora jer će diktirati iznos budući prihoda. Veličina tržišta garantuje da imate dovoljno prostora za rast prihoda i vraćanje novca koji su investirali u vas.

Pokažite svoj plan

Morate imati konkretan plan za svoj biznis. To uključuje novčani tok vašeg biznisa i finansijski plan. Obavezno pripremite sve dokumente koje možete prezentovati potencijalnim investitorima kako bi mogli da shvate u kom pravcu vaš biznis ide.
Investitori žele da vide kako će vaš biznis izgledati u narednih tri do pet godina. Vaš plan mora da im pokaže da će njihovo ulaganje doneti veće koristi u dugoročnom periodu.

Zaključak

Vašem biznisu je potrebno viđe resursa kako bi mogao da raste. Da bi vaš biznis prosperirao, moraćete da donesete prave odluke i partnerstva sa pravim investitorima koji mogu održavati i podići ga na nove nivoe. Mudro koristite svoje resurse. HONOR Magic4 Pro može biti moćan alat za povezivanje sa investitorima. Angažujte ih i dokažite im da ste, zaista, vredni ulaganja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime