Ovogodišnji sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2015” okupio je rekordni broj izlagača – 116, od toga 92 domaća i 24 inostrana. Oni će se predstaviti posetiocima u halama 1 i 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Na ovogodišnjem sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2015“  videli smo najnovija dostignuća naše vojne industrije. Mnogi proizvođači su predstavili najaktuelnije tehnologije i proizvode vrhunskog kvaliteta u saradnji sa Ministarstvom odbrane i našom namenskom industrijom.

Među njima se izdavaja i porodična kompanija “Srboauto”, privatno preduzeće  koje se bavi proizvodnjom i remontom kardanskih vratla svih namena, za sve tipove vozila (vojni, putnički, kombi, kamioni, autobusi) i građevinskih i radnih mašina, industrijskih postrojenja, brodova. Njihova uloga u namenskoj industriji kao i u svim drugim je od velikog značaja. Takođe, ispred preduzeća Srboauto predstavila se i njena kćerka firma “Pneumatik flex” koja iz svog 45 godina dugog poslovanja nudi vrhunska kompletna rešenja za sve hidraulične sisteme počev od planiranja, projektovanja, pa do prodaje i servisiranja svih pneumatskih i hidrauličnih sistema. Preduzeće Pneumatik flex već 15 godina ima uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane na mnogim projektima. Pored podrške, odražvanja i unapređenja, preduzeća Srboauto i Pneumatik flex su dali i kompletna rešenja za brojne izvozne adute naše namenske industrije kao što su avion Lasta, haubica Nora, raketni sistem alas, borbeno oklopno vozilo Lazar i mnogi drugi. Ono što je zanimmljivo je da pored projektovanja i realzacije Pneumatik flex izrađuje i sve dijagnostičke alate za hidraulične sisteme, koji su veoma bitni u testiranju izdržljivosti svih komponenti.

“Ponosni smo što su naša rešenja sastavni deo svih borbenih jedinica bez kojih ni jedan sistem ne bi adekvatno funkcionisao” rekao je direktor preduzeća “Srboauto” Predrag Tomić.

Štand preduzeća Srboauto i Pneumatik flex su pored ministra odbrane Bratislava Gašića posetile mnoge delegacije, pa čak i njegova ekselencija, ambasador SAD gospodin Majkl Kirbi.

Sajam „Partner 2015” trajaće do 26. juna, a za građane će uz ličnu kartu (pojedinačna ulaznica 350, grupna 200 dinara) biti otvoren poslednjeg dana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime