Osamdesetogodišnji deda starlete Paris Hilton, ostaviće Fondaciji koju je 1944. osnovao njegov otac, 1,2 milijarde dolara i, kako se procenjuje, još toliko nakon smrti.

“Neizmerno smo ponosni i srećni zbog te izuzetne finansijske podrške”, rekao je predsednik i direktor Fonacije Stiven M. Hilton, sin Barona Hiltona.

Sredstva za Fondaciju doneće prodaja korporacije Hitlon hotels grupi Blekston, kao i očekivana prodaja Hara’s entertejmenta.

Hilton je nedavno na sastanku uprave Hilton hotelsa najavio da će slediti put oca koji je umro 1979. i koji je gotovo celo bogatstvo zaveštao dobrotvornom fondu.

Iz tog bogatstva iskorišćeno je više od 560 miliona dolara za programe smeštaja mentalno obolelih beskućnika, prevenciju narkomanije i povećanje pristupa ispravnoj vodi za piće u Africi i Meksiku.

Promena testamenta Barona Hiltona znači da njegova unuka Paris, koja je Božić provela sa porodicom na Havajima, od prodaje hotelskog lanca neće dobiti ni cent.

Paris još nije komentarisala “iznenadjenje” koje joj je deda priredio za Novu godinu, ali možda i nije toliko zabrinuta pošto već godinama, iako ni za šta nije naročito talentovana, i sama zaradjuje ogromne svote novca.

Imala je svoj rijaliti šou “Jednostavan život”, glumila u (ne naročito uspešnim) filmovima, a da se njeno ime dobro prodaje dokazala je i reklamna kampanja za voćni šampanjac u limenci pod sloganom “Osećajte se bogato”, čije je ona zaštitno lice.

Pogledajte reklamu:

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.