Kompanija LG Electronics (LG) pokrenula je globalni izazov na društvenim mrežama u kome podstiče korisnike širom sveta da kreiraju i dele trenutke svakodnevnog optimizma na svojim profilima, a sve u cilju jačanja pozitivnog uticaja svog osnovnog slogana Life’s Good. Odvijajući se na Tiktoku i Instagramu, izazov podstiče učesnike da kreiraju pozitivniju atmosferu na feed-ovima svojih društvenih mreža objavljivanjem optimističnih trenutaka i selfija na kojima, poput K-pop muzičkih zvezda, pomoću palca i kažiprsta jedne ruke formiraju srce, uz heštegove #Lifesgood i #Optimismyourfeed.

„LG je posvećen ispunjavanju svog obećanja Life’s Good – Život je lep. Ovaj izazov na društvenim mrežama ima za cilj da otkrije i podeli šta slogan Life’s Good znači našim korisnicima“, izjavila je Hjuen Kim, potpredsednica i šefica LG Divizije za upravljanje brendom. „Verujemo u snagu optimističkog stava prema životu, a naš izazov Optimizuj svoj feed na društvenim mrežama posvećen je tome da inspiriše više pozitivnih aktivnosti kako u virtuelnom, tako i u stvarnom svetu.“

Izazov na društvenim mrežama deo je LG kampanje „Optimizuj svoj feed“ i prati prošlomesečno lansiranje istoimene LG plejliste – kolekcije originalnog sadržaja koji, kada se na njega reaguje, povlači više optimističkog sadržaja na vaš feed. Kreirana u saradnji sa globalnim influenserima poznatim po svom pozitivnom uticaju, plejlista korisnicima pruža mogućnost da dožive više inspirišućih i vedrijih objava. Samo tri nedelje nakon objavljivanja na Tiktoku, Jutjubu i ostalim društvenim mrežama, plejlista je privukla više od 1.2 milijarde pregleda. Ovo je odjeknulo među korisnicima u svetu i izazvalo njihove komentare u kojima su istakli želju da se pridruže i tako pozitivno utiču na svoje algoritmove.

Izazov inspiriše korisnike širom sveta da se pridruže influenserima kao što su Tina Čoi, Viktorija Braun, Džoš Harmon, Team1llusion, Lena Vivas i Samjul Vajdenhofer i zajedno sa njima šire optimizam na feed-ovima društvenih mreža. Samo četiri dana nakon pokretanja, oko 21.000 korisnika se već pridružilo pokretu kako bi delili svoje optimistične trenutke.

LG je u međuvremenu takođe pokrenuo oflajn kampanju pod nazivom „Optimizuj svoj dan“, koja će trajati do početka jula. Nastavljajući prošlogodišnju praksu, kamion ukrašen kompanijskim sloganom Life’s Good obići će 11 poslovnih lokacija u Južnoj Koreji. Kamion ima veliki LED ekran na kojem se emituju video zapisi iz kampanje Life’s Good i prikazuju slogani pozitivnosti koje su delili zaposleni u LG-u širom sveta. LG veruje u širenje kampanjske poruke optimizma kako među zaposlenima, tako i širom sveta.

„Svi mi smo ambasadori brenda LG“, izjavio je izvršni direktor kompanije Vilijam Čo. „Ako svako od nas počne da unosi vedrinu u svoje okruženje korak po korak, verujem da će LG jednog dana postati kompanija koja zaista zrači pozitivnošću, doprinoseći kreiranju boljih života i boljeg sveta“, rekao je on.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.