Ovogodišnji REBEC 2013 događaj koji je održan šesti put po redu u periodu od 17-og do 21-og juna okupio je veliki broj posetilaca i izlagača (na sajamskom delu) kako iz Srbije, tako i iz regiona. Posebno treba istači kvalitet konferencijskog dela REBEC događaja u prva tri dana kada su glavne teme bile vezane za razvoj nekretnina u Srbiji i regionu. Edward Jervis (Edvard Džervis) regionalni direktor MIPIM sajma u Kanu i Craig Smith (Kreg Smit) osnivač i izdavač najpoznatijih specijalizovanih novina koje prezetuju teme vezane za razvoj nerketnina – Europa Property su iskazali nepodeljeno zadovoljstvo prisustvom i učešćem na REBEC 2013 manifestaciji. Edvard Džervis kao govornika na otvaranju događaja i na prvom – Institucionalnom panelu potrvrdio je rastuće ineteresovanje potencijalnih investitra za Srbiju. Kreg Smit kao moderator na najposećenijem panelu na kome su prokomenatrisani svi aspekti razvja nekretina u Srbiji iregionu, posebno je pohvalio kvalitet govornika kao i kvalitet žive diskusije sa prisutnom publikom.   
Pored tema vezanih za razvoj nekretnina kojima su bila posvećena tri dana, događaj je imao i jedan dan posvećen razvoju  Javnog Privatnog Partnerstva, kao i dan na kom se govorilo o aktuelnom stanju i razviju energetike kod nas i u okruženju. Svi posetioci REBEC 2013 događaja (u okviru sajmske postavke  na 25-om spratu Poslovnog Centra Ušće kao i konferencijske postavke na 19-tom spratu ) mogli su da saznaju kakve nas sve tendencije daljeg razvoja  u svetu nekretnina očekuju u predstojećem period – posebno kada su upitanju ulaganja domaćih i stranih investitora u ovaj region.

Alexander Samonig vodeći partner  ECOVIS Confidas grupe za region je po završetku REBEC 2013 događaja izjavio – “Srbija je na ovogodišnjem REBEC-u ponovo „ugledala“ svoju pozitivnu razvojnu perspekitvu koju je izgubila 2008. godine, najavom i dolaskom svetske ekonomske krize”.
Po rečima gospodina Samoniga i dalje je veoma teško i komplikovano raditi u Srbiji, pogotovo kada su inostrani investitori u pitanju. Međutim, tokom trodnevnih diskusija na temu razvoja nekretnina u Srbiji i regionu opšti zaključak je da Srbija sve više interesuje inostrane investitore, da je administracija na svim nivoima sve profesionalnija i ažurnija. No taj proces može da bude još kvalitetniji i brži. Sve to ukazuje, dodao je gospodin Samonig, na bolju perspektivu, kao što je i perspektiva gledanja na Beograd i Srbiju sa XXV i XIX sprata Poslovnog Centra Ušće, gde je ovogodišnji REBEC organizovan i održan.
Akesandar Opsenica organizator REBEC-a 2013 je u par navrata tokom trajanja događaja za vodeće domaće medije izjavio kako se ipak očekuje dalji pad cena nekretnina koji neće biti drastičan, ali u kojim procentualnim okvirima će se on kretati  to niko ne zna. “Činjenica je da ima puno neprodatih stanova u Beogedu i od brzine njhove prodaje, kao i od rešavanja velikog broja problema u ovoj obalsti umnogome će zavisiti dalji razvoj tržišta nekretnina u glavnom gradu Srbije” – dodao je Opsenica.
REBEC 2013 okupio je 15 izlagača i preko 150 posetilaca u konferencijsom delu vezanom za nekretine, preko 70 u danu kada su bile teme JPP-a i 120 kada su teme bile vezane za energetiku. REBEC-ova ovogodišnja vrednost je vezna za omogućeno prisustvo najeminentnijih govornika iz Srbije, regiona i uopšte starog kontinenta, među kojima se posebno ističu prezentacije francuskog  predsatvnika Bouygues-a (Buiga) i mađarskog KÉSZ-a (Keza), Energovizije iz Hrvastke, Unicredit banke, beogradske Veletržnice, predsatvnika Privredne Komore Beograda i Stalne Konferencije gradova i Opština, Udruženju banaka Srbije i Ekonomskog Insitituta u danu posevećenog tema razvoja  JPP-a u Srbiji I regionu.
Kada su teme vezane za razvoj nekretnina REBEC se posebno istakao prisustvom velikog boroja advokata iz renomiranih kancelarija kao što su Wolf Theis, CMS-a,  Janković, Popović, Mitić, Živković & Samardžić, zatim akncealrije Božović, Đelić & Ivković, Moravčević, Vojinovič & Partneri u saradnji sa Schoenkerr-om, Stanković & Partenri i domaćim predstavnicima renomirane kancelarija iz Austrije Specht Böhm Strategic Advisory.

Treba još istaći govornike iz renomiranih svestkih firmi kao što su PKF, Soravia, ISD i EPIC iz Asutrije, Poseydon Grupe iz Engleske, domaćih predstavnika Urbis Design-a, SIEPA-e, UniCredit i Esrate banke, ImmoRent-a, Colliers-a, JJL-a, CBS International-a, CoreSide – Savills-a,  MPC Properties-a, Hauznajstora kao predstavniak Rustler Grupe iz Austrije,  kao i mnogih drugih. 
Događaj je uveličao i ambasador Hrvatske koji je prisustvovao regionalnom panelu na kom su govorili predsatvnici komapnija za promet neporketnosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.  Opšti je zaključak  da se profesionalci sa tržišta zemalja Ex SFRJ, sada zanvana JUGOSFERA, međusobno predodređeni na saradnju I da se samo povezivanjem različitosti doprinosi novom kvalitetu! 
REBEC 2013 jasno poručuje da tržište nekretnina kod nas u odnosu na  region ima veliki potencijal koji iz godine u godinu prepoznaju i domaći i strani investitori.  Opšte je prihvaćen I stav da će Srbija imati poseben dodatne prednosti ulaskom Hrvatske u EU kao što će se u Srbiji u nardne dve do tri godine najbrojnije razvijati projekti logistike/distribucije, maloprodaje I hotelijertsva sa višim stopama profita nego u regionu.