Na ovogodišnjem sajmu Consumer Electronic Show u Las Vegasu održanom početkom januara 2009. godine, Consumer Electronics Association nagradilo je kompaniju LG Electronics za vrhunski dizajn i izuzetne tehnološke inovacije sa 14 prestižnih nagrada. Na ovogodišnjem CES-u učestvovalo je više od 2.700 kompanija koje posluju u oblasti multimedija, elektronike i kućne zabave. Izlagači su bili podeljeni u kategorije digitalnih vizualija, igara i lokalno usmerenih usluga.

Nagradjeni LG  proizvodi:

Video Display kategorija
55-inch Class Full HD 1080p Slim LED Backlight LCD (55LHX)
LCD HD ultratanak (24 mm) televizor dijagonale 55 inča, sa pozadinskim LED osvetljenjem, vrhunskim kvalitetom slike i elegantnim dizajnom
 
Video Components kategorija
BD 300 Network Blu-ray Disc Player
Prvi u svetu Blu-ray plejer koji automatski „prebacuje“ filmove i TV serije sa Netflix-a i omogućava pristup i ostalim umereženim komponentama kućne zabave koje rade na bazi diska.
 
Home Theater Speakers kategorija
LHB979 Home Theatre System
Novi model kućnog bioskopa koji nudi jednostavniji pristup mnogobrojnim izvorima reprodukcije, kao što su Blu-ray  diskovi, BD-Live sadržaji i automatsko preuzimanje programa sa Netflix-a.
 
Wireless Communication kategorija
LG Dare (VX9700)
Mobilni telefon sa kamerom od 3,2 megapiksela i za LG već uobičejenim sočivima Schneider-Kreutzcnach daje izvanredan kvalitet slike sa mogućnosšću obrade snimka. Ekran osetljiv na dodir je veličine 3 inča i ima funkciju prepoznavanja rukopisa.
 
LG Solar Headset (HFB-500)
Stilski dizajniran headset za telefon koji radi na solarnu energiju i bezbedan je za okolinu. Zanimljivo je da dva sata sunčeve svetlosti pretvara u jedan sat vremena za razgovor.
 
Computer Accessories kategorija
Mrežni uređaj za skladištenje podataka sa Blu-Ray pisačem (N4B1 NAS) omogućava organizaciju mnoštva integrisanih podakata i njihovo skladištenje, bilo da je povezan direktno sa mrežom ili preko interneta.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime