Realizacija sedmogodišnjeg ugovora vrednog 370 miliona američkih dolara otpočinje 2012. godine

LG Electronics je objavio da je postigao dogovor sa Volkswagen grupom postajući jedan od vodećih dobavljača audio uređaja za tri brenda Volkswagen automobila počevši od 2012. godine. Ugovor sa kompanijom Volkswagen, trenutno trećim najvećim proizvođačem automobila na svetu i najvećim u Evropi, vredan je oko 370 miliona američkih dolara.

LG će postati jedan od najvećih dobavljača audio sistema za tri različite marke automobila u Volkswagen grupi – Volkswagen u Nemačkoj, SEAT u Španiji i Škoda u Češkoj. Ovaj značajan dogovor je rezultat dugogodišnje saradnje između dve kompanije i partnerstva vezanim za audio sisteme iz 2007. godine. LG Electronics je kao rezultat ovog ugovora postao glavni svetski dobavljač informatičkih, audio i video (infotainment) rešenja za automobilsku industriju.

Audio sistemi kompanije LG prikazuju informacije sa različitih elektronskih uređaja unutar vozila i pružaju dijagnostički izveštaj o stanju komponenti, uključujući zvučnike, antenu i druge periferne uređaje. Sistemi takođe omogućavaju lako povezivanje sa drugim medijskim uređajima preko Bluetooth-a, USB i SD konekcija, dok TFT LCD ekran u boji daje čistu sliku i pojačavanje radio signala kroz dual-tuner opciju.

„Kompanija LG Electronics je uspešno demonstrirala svoju superiornu tehnologiju auto uređaja tokom godina i veoma se radujemo daljoj saradnji sa Volkswagen grupom“, rekao je B. B. Hwang, izvršni potpredsednik i CEO LG Business Solutions kompanije, dodajući: „LG trenutno razvija proširenu liniju audio, video i informatičkih uređaja za automobile koji će biti predstavljeni u skorijoj budućnosti“.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime