Krizni PR

Učite od „najboljih“ - zle naftne kompanije BP

Ekološka katastrofa u Meksičkom zalivu i dalje se ne smiruje. Pre skoro dva meseca naftna platforma Deepwater Horizon je eksplodirala, a od tada ogromne količine nafte i gasa cure u morske vode ugrožavajući eko sistem, ali i život ljudi. Mediji sa Floride javljaju da se na plažama ove američke države već vide loptice od katrana, a procene su da će šteta biti ogromna, pošto su prihodi samo od turizma ovog područja neverovatnih 60 milijardi dolara godišnje.

 

BP i dalje ne uspeva da zatvori izvor, ali je zato njihovo odeljenje za krizni PR i damage control odradilo fantastičan posao. Pogledajte spot koji je upravo počeo da se prikazuje na mnogim televizijama i na kome govori glavni izvršni direktor BP-a Tony Hayward.

 

Svim studentima marketinga savetujemo da pažljivo pogledaju baš sve detalje. Čovek samo što ne zaplače, a i čini nam se da je malo garav, verovatno da bi nas asocirao na to da lično čisti naftu. Ustvari, dođe nam da se prijavimo kao dobrovoljci da bismo pomogli ovim dobrim ljudima u nevolji. BP su naši prijatalji. I više od toga, mi smo svi jedna velika porodica i šta uostalom hoće ti ljudi sa Floride!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *