Kimbal Musk, najmlađi brat Elona Muska se bogati na Tesli. On je bio i investitor u ranom periodu razvoja električnih automobila a bio je i član u odboru kompanije od 2004. godine. To je unosan posao, zaključuje se u tekstu forbes.com.

Ističe se da Kimbal ima neto vrednost od oko 700 miliona dolara. Nedavno je kupio i 172.250 Teslinih akcija u vrednosti od 170 miliona dolara a poseduje i akcije u vrednosti od oko 2 miliona dolara u Chipotle gde je takođe direktor.

Kimbal i Elon su studirali na Queen’s University u Kanadi. Posle diplomiranja su 1995. godine osnovali Zip2 softversku kompaniju. Tako počinje njihova poslovna karijera.

Kimbal je uložio u Teslu sopstveni novac a 2008. godine na vrhuncu recesije njegove lične investicije su propale, pa je prodao svoju preostalu imovinu i stavio je u Teslu kako bi pomogao kompaniji koja se borila za opstanak.

Konstatuje se da je Kimbalov udeo u Tesli bio veoma unosan za njega. Veoma je sposoban i odlično se nosi za prilikama i neprilikama na tržištu.

Istovremeno se javljaju pritužbe na njegovo mesto u odboru zbog nepotizma. Grupa menađera penzionih fonodova i akcionara pokušala je Kimbala 2018. godine da izbaci iz Odbora. Ali u tome nisu uspeli.

Osim u Tesli Kimbal je ugostitelj i investitor u poslovanju sa hranom. On je suosnivač firme “The Kitchen Restaurant Group” koja ima tri lanca restorana od farme do stola. Takođe je suosnivač startupa Square Roots za urbanu poljoprivredu a ima i kompaniju za proizvodnju mesa u laboratoriji. Pokrenuo je neprofitnu organizaciju koja pravi bašte u školama i ima za cilj da podučava učenike o ishrani, zdravlju i unapređeju znanja o hrani.

Jednom prilikom je rekao da je inspirisan “sledećom generacijom mladih farmera, preduzetnika i inovatora koji pomažu u borbi protiv klimatskih promena tako što uzgajaju hranljiviju lokalnu hranu, smanjujući bacanje hrane i stvarajući regenerativno, kao i biljno i ćelijsko meso.”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime