Prema statističkim podacima, oko 20 miliona ovakvih aplikacija se instalira svakoga dana. Među brojnim aplikacijama postoje: različite igrice, kvizovi, horoskop, razne medijske aplikacije, ali i one namenjene poboljšanju poslovanja. Ove Facebook aplikacije namenjene preduzećima su dizajnirane da, na prvom mestu poboljšaju produktivnost, unaprede stranice i prikažu svakom posetiocu na pravi način portfolio preduzeća.

 

Vlasnici stranica uvek mogu da prilagode svoje poslovne stranice tako da u potpunosti koriste sve mogućnosti ovakvog načina predstavljanja. Međutim, postoje različite opcije i vrlo je važno da vodite računa prilikom njihovog instaliranja i izbora, naravno.

 

Navodimo samo neke od Facebook aplikacija koje su vrlo korisne za predstavljanje vaše firme.

 

Poslovni profil

Od suštinske važnosti za svaku firmu je posedovanje poslovnog profila, jer je to svojevrsna vrsta javne vizit karte. Osim osnovnih podataka o preduzeću, poput: naziva, adrese sedišta, kontakt telefona, vrlo je važno da napišete kratak tekst koji će posetioce vašeg profila upoznati sa time čime se vaša firma bavi. Nemojte da zaboravite da stavite link prema vašem sajtu, jer će tako posetioci moći da pribave više informacija o vašoj firmi.

 

Ukoliko vlasnik preduzeća ima sopstveni profil na Facebooku, najbolje je da svoj poslovni profil ipak otvori i na LinkedIn, jer je to svojevrsna poslovna mreža. Takođe, i na tom profilu, kao i na njegovom ličnom Facebook profilu, može ako želi da stavi linkove prema stranici li sajtu. naravno, ako tako želi. Mada, većina vlasnika preduzeća se trudi da zadrži svoju privatnost, pa svoj, lični profil ni u kom slučaju ne meša sa poslovnim.

 

Blog

Blogovanje je posebno interesntno. Pošto je interaktivan, blog omogućava ljudima da čitaju, komentarišu i dele određene teme. Facebook aplikacija se može koristiti za automatsko objavljivanje novih postova sa bloga. Takođe, mogu se povezati i brojni nalozi koje već imate i sinhronizovati tako da kada objavite ažuriranje statusa ili fotografiju na Facebook – u, on će se automatski pojaviti i na Twitter – u i na vašem blogu i na Gmail – u i tako dalje.

 

Međutim, možete i poželjno je da ipak ograničite šta može da se objavljuje na svim društvenim mrežama na kojima imate nalog.

 

Objave na društvenim sajtovima

Vlasnici stranica mogu da dodaju ispravke i ograničenja objava koje stavljaju na Facebook. U većini slučajeva, Facebook je glavni izvor postavljanja i ažuriranja i sve kreće od njega. Kada povežete i sinhronizujete svoj nalog na Facebook – u i na Twitter – u ili You Tube – u recimo, sve će biti mnogo jednostavnije.

 

Međutim, vlasnici stranica svakako treba da vode računa o podešavanjima. ne zaboravite da je to vaš poslovni profil, odnosno profil vaše firme i da kao takav treba da predstavlja vašu firmu. Zato treba pažljivo birati šta objavljujete na Facebook – u, ali i ostalim mrežama i blogu. Jer ako zatrpavate posetioce različitim temama i postovima, vrlo je moguće da će prestati da posećuju vašu stranicu.

 

Zapamtite dobro, samo informacije koje su bitne za vaše potencijalne korisnike možete i poželjno je da objavljujete na Facebook stranici vašeg preduzeća. Takođe, možete objavljivati i najavljene događaje koji se tiču poslovanja vaše firme ili, pak nekih na kojima ćete učestvovati ili ste učestvovali. Na kraju, ono što je najvažnije jeste da redovno održavate i ažurirate stranicu, ali i da budete u stalnom kontaktu sa posetiocima i da uvek buddete na usluzi svojim potencijalnim korisnicima.

 

Reklamiranje stranica

Ovo je svakako jedan od najpopularnijih vidova sticanja novih posetilaca Facebook stranice ili sajta. Jedino što bi trebalo imati na umu jeste da ovo košta, a na vama je da uskladite svoj budzet i procenite da li je ovo dobro za vas i u kom trenutku treba da pristupite ovakvom vidu reklamiranja.

 

Uz to, postoji i mogućnost takozvane stranice dobrodošlice. Pomoću stranice dobrodošlice vlasnik stranice ili administrator može da pozdravi i ohrabri ljude da kliknu na opciju „like“, kako bi videli sadržaj vaše stranice. Podešavanje je prilično jednostavno. Samo uđete u administratorsku tablu na vašoj stranici, instalirate odabranu aplikaciju, dodate željeni sadržaj, bilo fotografije, bilo tekst ili video zapis i jednostavno objavite. Imajte na umu da neke od ovih aplikacija mogu da se instaliraju uz određenu naknadu, mada postoje i one koje su potpuno besplatne. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime