Hoteli smišljaju neka nova pravila kako bi privlačili što više turista. Zbog pandemije korona virusa u celom svetu opada broj turista, mnogi hoteli su na ivici propasti. Oni koji opstaju pokušavaju na razne načine da ugoste posetioce, da privuku što veći broj turista.

Odeljenje za turizam Dubai pokrenulo je kampanju privlačenja putnika. Snimljen je i reklamni filmić u kome Jessica Alba i Zac Efron pozivaju turiste da posete ovaj deo sveta.

Onda su pojedini hoteli davali razne pogodnosti kako bi namamili putnike.

Tako je recimo Palazzo Versace Dubai uveo šemu “kupi sada, plati kasnije”. Time su želeli da ublaže zabrinutost potrošača zbog prekomerne potrošnje i da ohrabre posetioce da koriste njihove apartmane od kojih neki dostižu cenu od preko 20.000 USD za noć. Nadali su se da će ova usluga učiniti hotel pritupačnijim korisnicima.

Odmarališta poput FIVE Jumeirah Village osmislila su šemu “Plati šest, ostani osam”. Gost plati šest noćenja a ostane osam.

Pojedini hoteli su se odlučili za kreiranje posebnih programa aktivnosti za decu. Neki su smislili da za svako dete osmisle poseban ogrtač i papuče ističući da mlađi gosti oblikuju budućnost.

 

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime