Na manifestaciji “Marketinški događaj godine” digitalna medijska agencija “Fastbridge” dobila je nagradu “Punom parom napred” kao najuspešnija  agencija u oglašavanju na Internetu. Prilikom izbora najboljih agencija u sedam  kategorija, stručni savet  imao je u vidu ekonomske i poslovne kriterijume.

Agencija “Fastbridge” obezbeđuje svobuhvatno medijsko rešenje za Internet, od strateškog planiranja oglasnih poruka na digitalnim medijima, do upravljanja oglasnim kampanjama i medijskog zakupa na Internetu. Uprkos posledicama globalne krize, tržište online oglašavanja u Srbiji, ali i u zemljama regiona, nastavlja da raste i pored trenda smanjivanja investicija u oglašavanje.  Sve više klijenata se okreće oglašavanju na efektivnijim i merljivijim medijima, pa samim tim i ukupne investicije na svetskoj mreži  beleže stalni rast. Prema poslednjim podacima iz ove godine, vrednost tržišta Internet oglašavanja u Srbiji u poslednje tri godine uvećana je skoro tri puta. Međutim, i pored rasta koji je zabeležen poslednjih godina, Srbija je u Evropi među poslednjima po online investicijama u oglašavanju. Primera radi, u Hrvatskoj je oglašavanje na Internetu skoro dva puta veće nego u Srbiji.

“Srpsko tržište poseduje veliki potencijal za rast u narednim godinama. Glavni problem su slaba edukovanost oglašivača sa jedne i slabo razvijeno online medijsko tržište sa druge strane, što sve utiče na nizak nivo investicija u oglašavanje na Internetu. Osim toga što nudimo vrhunsku ekspertizu u strateškom planiranju na Internetu, velike napore ulažemo u edukaciju klijenata, jer verujemo da je to jedini način da se u potpunosti razvije online medijsko tržište u Srbiji”, izjavio je Bojan Rendulić, direktor digitalne medijske agencije “Fastbridge”.

Digitalna medijska agencija “Fastbridge” prisutna je na oko 20 tržišta u svetu i članica je jedne od najvećih globalnih grupa agencija, Interpublic Group (IPG).

Na manifestaciji “Marketinški događaj godine” dodeljuju se tradicionalna godišnja priznanja najuspešnjim agencijama, kompanijama i pojedincima za ostvarene rezultate u struci u protekloj godini. Za najuspešniju  agenciju  u kategoriji  “Projektovanje i programiranje tržišnih komunikacija” proglašena je još jedna članica “McCann Grupe”, agencija “McCann Beograd” koju je 1997. osnovao Srđan Šaper. Ova manifestacija po šesti put održava se u organizaciji časopisa “Taboo”.