12 najboljih studenata Pravnih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, okupilo se danas u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić u Beogradu, kako bi prodiskutovali sa svojim mentorima i asistentima sa svojih fakulteta  poslednje detalje pred finalni Big Deal događaj na kome će pokazati novo znanje stečeno u oblasti kompanijskog prava.

“Sredinom maja ove godine, odabrani studenti su imali priliku da se aktivno uključe u Big Deal projekat kako bi stekli posebno znanje i iskustvo koje će im sigurno značiti prilikom zapošljavanja” izjavio je Nikola Janković, Stariji partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. “Sada, kada se projekat bliži finalnoj fazi, studenti mogu iz šireg aspekta da vide kako izgleda pripremanje bitnih projekata i šta ih očekuje na početku njihove profesionalne karijere.”

Big Deal projekat ima za cilj da pravnu profesiju podigne na viši nivo od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove koji započinju svoje karijere.

“Big Deal projektu sam prišla sa izrazitim entuzijazmom kako bih stekla novo znanje i iskustvo u oblasti kompanijskog prava, kojim bih želela da se bavim u svojoj karijeri” izjavila je Andrijana Mišović, studentkinja pravnog fakulteta u Beogradu. “Sada, pred samo finale projekta, imam još veći entuzijazam i želju da vidim kako ćunovostečeno znanje primeniti u praksi.”

“Smatram da mi je Big Deal projekat omogućio da steknem novo znanje u oblasti kompanijskog prava koje je izuzetno primenljivo u praksi”, izjavila je Selena Tomović, studentkinja pravnog fakulteta u Kragujevcu.”Šansa koju smo svi dobili u okviru ovog projekta je jedinstvena i sigurna sam da ćemo se svi setiti ovog projekta i kasnije u okviru naših karijera ”.

Finale Big Deal projekta zakazano je za  23. i 24. oktobar u  advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić organizovanjem studije slučaja (case study) na temu simulacije pripreme, pregovaranja i konačno potpisivanja ugovora o preuzimanju jednog privrednog društva. Na završnom panelu, studenti će imati prilike da razgovaraju sa nekim od najuspešnijih pravnika iz privrede, sudstva, državne uprave i advokature, a dva najbolja studenta iz Big Deal projekta, će u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić dobiti tromesečnu praksu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime