Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente
Bizz Buzz

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Pravnih fakulteta iz regiona

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Finale sedmog po redu Big Deal projekta održano je u Ljubljani u hotelu Lev (Lav) gde su se okupili najbolji studenti pravnih fakulteta iz Srbije i regiona sa idejom da pokažu svoja stečena znanja i veštine iz kompanijskog prava. U završnici takmičenja se našlo pet timova (ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju i ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani), a prema mišljenju advokata iz TLA Top-Tier Adriatic (TLA) udruženja najbolje se pokazala ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu koja je u finalu pobedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju.

Takmičenje je trajalo dva dana i mentori koji su ocenjivali izlaganja pripremljenih dokumenata našli su se na pravim mukama jer su prema njihovim rečima sve ekipe bile veoma dobro pripremljene, tako da su o pobedniku presudile nijanse. Ocenjivala su se znanja iz Due Dilligence-a i znanja koja uključuju poznavanje pravne analize privrednog društva i ugovora o kupoprodaji udela (SPA – Share Purchase Agreement). Ekipe učesnice projekta bodovane su na osnovu spremljenog materijala i usmenog dela koji se odvijao kompletno na engleskom jeziku, kao i same pripreme za ovo takmičenje.

“Big Deal projekat postoji već sedam godina, od kojih je poslednje tri godine koncipiran kao regionalno takmičenje koje studentima pravnih fakulteta u regionu omogućava da na jedan poseban i veoma praktičan način dođu do dodatnih znanja i steknu neophodne veštine iz kompanijskog prava koje će im omogućiti da se bolje profilišu, ali i da maksimalno razumeju poziv kojim će se baviti u budućnosti. Ovo je jedinstven projekat na ovim prostorima i postao je veoma zanimljiv studentima, koji u njemu pored razmene iskustava i znanja vide priliku i da se lepo druže tokom svih meseci trajanja projekta.” – izjavio je Janko Nikolić ispred advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru. Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Idejni tvorac i koordinator Big Deal projekta, advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić je po završetku ovogodišnjeg Big Deal projekta dodelila tri prakse učesnicima projekta sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, sa mogućnošću daljeg zaposlenja. Naredne godine Beograd će biti domaćin finala osmog Big Deal projekta za koji su pripreme već u toku.

Big Deal na internetu : www.bigdealadriatic.org

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Bizz Buzz

Više uBizz Buzz

Super kampanja za slušalice

Super kampanja za slušalice

Vrlo posebne slušalice

Domino Magazin 18.05.2018
Svaki posao je bolji od posla turističke atrakcije

Svaki posao je bolji od posla turističke atrakcije

Pogotovo kada ste životinja

Domino Magazin 16.05.2018
IKEA – Tako obična i tako slatka reklama

IKEA – Tako obična i tako slatka reklama

Običan život je tako - običan (i divan)

Domino Magazin 15.05.2018
Vesti iz drugačije perspektive

Vesti iz drugačije perspektive

U odnosu na ono što ste navikli da vidite

Domino Magazin 14.05.2018
Još jedna luda reklama za avokado

Još jedna luda reklama za avokado

Opasan biznis je to postao

Domino Magazin 10.05.2018
Auf kakva reklama za hotel u Turskoj

Auf kakva reklama za hotel u Turskoj

Rezervišite nam sobu ODMAH

Domino Magazin 08.05.2018
IKEA ima super kampanju

IKEA ima super kampanju

Dve biljke su odneli u školu

Domino Magazin 07.05.2018
Kako da smuvaš tu slatku devojku

Kako da smuvaš tu slatku devojku

Zabavna reklama za sladolede

Domino Magazin 03.05.2018
Burger King isprozivao McDonald’s

Burger King isprozivao McDonald’s

Preko bivših direktora

Domino Magazin 27.04.2018
Umetnička reklama za sladolede

Umetnička reklama za sladolede

Kakvo estetsko zadovoljstvo

Domino Magazin 26.04.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.