Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente
Bizz Buzz

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Pravnih fakulteta iz regiona

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Finale sedmog po redu Big Deal projekta održano je u Ljubljani u hotelu Lev (Lav) gde su se okupili najbolji studenti pravnih fakulteta iz Srbije i regiona sa idejom da pokažu svoja stečena znanja i veštine iz kompanijskog prava. U završnici takmičenja se našlo pet timova (ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju i ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani), a prema mišljenju advokata iz TLA Top-Tier Adriatic (TLA) udruženja najbolje se pokazala ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu koja je u finalu pobedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju.

Takmičenje je trajalo dva dana i mentori koji su ocenjivali izlaganja pripremljenih dokumenata našli su se na pravim mukama jer su prema njihovim rečima sve ekipe bile veoma dobro pripremljene, tako da su o pobedniku presudile nijanse. Ocenjivala su se znanja iz Due Dilligence-a i znanja koja uključuju poznavanje pravne analize privrednog društva i ugovora o kupoprodaji udela (SPA – Share Purchase Agreement). Ekipe učesnice projekta bodovane su na osnovu spremljenog materijala i usmenog dela koji se odvijao kompletno na engleskom jeziku, kao i same pripreme za ovo takmičenje.

“Big Deal projekat postoji već sedam godina, od kojih je poslednje tri godine koncipiran kao regionalno takmičenje koje studentima pravnih fakulteta u regionu omogućava da na jedan poseban i veoma praktičan način dođu do dodatnih znanja i steknu neophodne veštine iz kompanijskog prava koje će im omogućiti da se bolje profilišu, ali i da maksimalno razumeju poziv kojim će se baviti u budućnosti. Ovo je jedinstven projekat na ovim prostorima i postao je veoma zanimljiv studentima, koji u njemu pored razmene iskustava i znanja vide priliku i da se lepo druže tokom svih meseci trajanja projekta.” – izjavio je Janko Nikolić ispred advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru. Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Idejni tvorac i koordinator Big Deal projekta, advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić je po završetku ovogodišnjeg Big Deal projekta dodelila tri prakse učesnicima projekta sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, sa mogućnošću daljeg zaposlenja. Naredne godine Beograd će biti domaćin finala osmog Big Deal projekta za koji su pripreme već u toku.

Big Deal na internetu : www.bigdealadriatic.org

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Bizz Buzz

Više uBizz Buzz

Nekada stvarno brzo morate da prodate auto
Nekada stvarno brzo morate da prodate auto

Evo zašto!

Domino Magazin 19.03.2018
Vrlo slatka ali ozbiljno problematična reklama
Vrlo slatka ali ozbiljno problematična reklama

Greenpeace promoviše konzumiranje manje mesa uz pomoć DECE

Domino Magazin 16.03.2018
Super reklama za prolećne kolekcije
Super reklama za prolećne kolekcije

Kako da pronađete bolju verziju sebe

Domino Magazin 15.03.2018
Piće koje je živo kao i vi
Piće koje je živo kao i vi

Šokantna ali prigodna reklama

Domino Magazin 12.03.2018
Život vas je naterao da porastete?
Život vas je naterao da porastete?

Evo šta će vas vratiti u dobra stara vremena

Domino Magazin 09.03.2018
Apple ima malo jezivu reklamu
Apple ima malo jezivu reklamu

Ne bismo kupili HomePod ni za živu glavu posle ovoga

Domino Magazin 07.03.2018
Stvarno jeziva reklama
Stvarno jeziva reklama

I to za običnu igricu

Domino Magazin 06.03.2018
Kako da letite za DŽ Wizz Airom
Kako da letite za DŽ Wizz Airom

Neograničen broj putovanja tokom godinu dana!

Domino Magazin 05.03.2018
Durex ima novu reklamu za SEKS
Durex ima novu reklamu za SEKS

A za šta ste drugo mislili

Domino Magazin 02.03.2018
McDonald's poklanja besplatno skidanje serija
McDonald’s poklanja besplatno skidanje serija

Uz veliki obrok

Domino Magazin 01.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.