Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente
Bizz Buzz

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Pravnih fakulteta iz regiona

Big Deal projekat i ove godine okupio vrhunske studente

Finale sedmog po redu Big Deal projekta održano je u Ljubljani u hotelu Lev (Lav) gde su se okupili najbolji studenti pravnih fakulteta iz Srbije i regiona sa idejom da pokažu svoja stečena znanja i veštine iz kompanijskog prava. U završnici takmičenja se našlo pet timova (ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju i ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani), a prema mišljenju advokata iz TLA Top-Tier Adriatic (TLA) udruženja najbolje se pokazala ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu koja je u finalu pobedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Skoplju.

Takmičenje je trajalo dva dana i mentori koji su ocenjivali izlaganja pripremljenih dokumenata našli su se na pravim mukama jer su prema njihovim rečima sve ekipe bile veoma dobro pripremljene, tako da su o pobedniku presudile nijanse. Ocenjivala su se znanja iz Due Dilligence-a i znanja koja uključuju poznavanje pravne analize privrednog društva i ugovora o kupoprodaji udela (SPA – Share Purchase Agreement). Ekipe učesnice projekta bodovane su na osnovu spremljenog materijala i usmenog dela koji se odvijao kompletno na engleskom jeziku, kao i same pripreme za ovo takmičenje.

“Big Deal projekat postoji već sedam godina, od kojih je poslednje tri godine koncipiran kao regionalno takmičenje koje studentima pravnih fakulteta u regionu omogućava da na jedan poseban i veoma praktičan način dođu do dodatnih znanja i steknu neophodne veštine iz kompanijskog prava koje će im omogućiti da se bolje profilišu, ali i da maksimalno razumeju poziv kojim će se baviti u budućnosti. Ovo je jedinstven projekat na ovim prostorima i postao je veoma zanimljiv studentima, koji u njemu pored razmene iskustava i znanja vide priliku i da se lepo druže tokom svih meseci trajanja projekta.” – izjavio je Janko Nikolić ispred advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru. Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Idejni tvorac i koordinator Big Deal projekta, advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić je po završetku ovogodišnjeg Big Deal projekta dodelila tri prakse učesnicima projekta sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, sa mogućnošću daljeg zaposlenja. Naredne godine Beograd će biti domaćin finala osmog Big Deal projekta za koji su pripreme već u toku.

Big Deal na internetu : www.bigdealadriatic.org

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Bizz Buzz

Više uBizz Buzz

Plastične kese nas dave  %Post Title

Plastične kese nas dave

I to vrlo bukvalno

Domino Magazin 20.08.2018
Veridba pored mora je uvek dobra ideja  %Post Title

Veridba pored mora je uvek dobra ideja

Čak i kada on nema prsten

Domino Magazin 17.08.2018
Samsung skraćuje vreme  %Post Title

Samsung skraćuje vreme

Kada je najptrebnije

Domino Magazin 15.08.2018
Kampanja koju će shvatiti samo roditelji  %Post Title

Kampanja koju će shvatiti samo roditelji

Surova realnost roditeljstva

Domino Magazin 13.08.2018
Bella Thorne za PETA poziva na bojkot  %Post Title

Bella Thorne za PETA poziva na bojkot

STOP za maltretiranje životinja

Domino Magazin 09.08.2018
Orbit pomaže u nezgodnim situacijama  %Post Title

Orbit pomaže u nezgodnim situacijama

I biće dovoljno za sve

Domino Magazin 08.08.2018
Bombastična reklama za Citroën  %Post Title

Bombastična reklama za Citroën

Sačuvaće vas da ne pogrešite

Domino Magazin 06.08.2018
Reklama samo za one iskvarene mašte  %Post Title

Reklama samo za one iskvarene mašte

U Norveškoj priroda prodaje sve a ne seks

Domino Magazin 01.08.2018
Zbog ovog se ide u zatvor u Rusiji  %Post Title

Zbog ovog se ide u zatvor u Rusiji

Gej propaganda

Domino Magazin 31.07.2018
Zanimljiva kampanje za Playland  %Post Title

Zanimljiva kampanje za Playland

Zabavni park za sve navučene na društvene mreže

Domino Magazin 30.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.