Svetski lider u proizvodnji sportske opreme Adidas najavio je na New York Design Week nove koncepte u reklamiranju proizvoda. Adidas radi na promo filmovima namenjenim pre svega mrežama za druženje na Internetu, poput Facebook ili Youtube. U okviru globalne kampanje "Celebrate Originality" (Proslavite originalnost) Adidas će prezentovati i filmove namenjene samo Internet populaciji. Prvi film je o osnivaču kompanije – Adi Dassler i istoriji Adidas sportskih patika. Adidas će napraviti i stranu na Facebook sa brojnim sadržajima.

Iako Adidas nije objavio koliko će potrošiti, veruje se da će to biti najskuplja kampanja u 49 godišnjoj istoriji kompanije. Prvi čovek zadužen za marketing u Adidasu, Hermann Deininger kaže da postoje dva ključna pravca novog marketinga. "Jedno su maloprodaje a drugo je digitalna tehnologija. Adidas će preurediti 80 vodećih maloprodaja širom sveta tako da će svi posetioci moći da sami dizajniraju svoju garderobu i svoje slike prikazuju na velikim ekranima u prodavnicama", kaže Deininger.

Istovremeno, Adidas radi i na džins kolekciji sa italijanskim Dieselom koja će se zvati "Adidas Originals Denim by Diesel". Prve farmerke su predstavljene u New York, na nedelji mode i koštaju između 160 i 210 dolara, a ovo je prvi ispad Adidasa u potpuno ne-sportsku garderobu.

Pogledajte Adidas priču o svom osnivaču Adi Dassleru namenjenu Internet marketingu: