Noćna mora svih roditelja su njihova deca vozači koji samo što su položili vozačke, dobili dozvole i sada hoće da se malo lože pred društvom.

Ford je smislio kako da makar malo olakša posao roditeljima, a naložene tinejdžere spreči u divljanju po putu. Koncept MyKey podrazumeva različite komplete ključeva za auto, što znači da sa glavnim kompletom mama i tata mogu da voze opušteno 240 Kmh do Novog Sada slušajući Seku Aleksić na sav glas, dok sa ključevima za klince dolaze i razna ograničenja. Maksimalna brzina se može ograničiti po želji, kao i alarmi koji će upozoravati mladog vozača da je prekoračio 40 kilometara na sat. Takođe, audio sistem je podešen na maksimalnih 44% kako ne bi dekoncentrisao vozača koji mora da se veže kako bi uopšte uključio auto. Elektronski sistemi protiv proklizavanja se u ovom režimu ne mogu isključiti, a auto će 100 km pre nego što ostane bez goriva uputiti upozorenje.

Sistem MyKey će se naći u prodaji već od 2010. godine, a Ford nam jedino nije objasnio kako će se roditelji izboriti sa besoim tinejdžera kada budu shvatili da su dobili obogaljeni auto.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime