Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, Uber uskoro otvara podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regiona.

Sa više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnosti u 200 gradova u 55 zemalja širom sveta, Uber je jedna od najmoćnijih tehnoloških firmi na svetu koja potpuno menja industriju prevoza zbog čega brine taksiste.

Uberov ‘International Launcher’ Rob Khazzam već je bio u Zagrebu i pratio što se događa u regionu, komentarišući kako je samo pitanje vremena kad će Uber doći u region kao deo tzv. sharing ekonomije.

Nedavno su otvorili poslovnice u Bukureštu i Sofiji, a zahvaljujući značajnom kapitalu i agresivnoj ekspanziji koja se pokazala kao uspešna taktika, ne čekaju ‘digitalizaciju’ tržišta.

Namera Ubera je da digitalizuju prevoz na tržištima na koja dolazi.

Vrednost Ubera, koji je osnovan pre četiri godine, procenjuje se na oko 40 milijardi dolara (34,6 milijardi evra).

Ako se na prvi pogled čine tek kao bezopasna mobilna aplikacija za naručivanje prevoza, Uber je toliko efikasan u svojoj nameri da razne taksi i prevozne službe zameni globalnom mrežom svojih "Uber" vozila, da se očekuje da će do kraja 2015. godine ostvariti preko 10 milijardi dolara prihoda. Srpski taksi vozači nisu nimalo pozitivno reagovali na pitanje o dolasku Ubera u Beograd.

U susednoj Italiji su pretili radnici Uberove lokalne kancelarije , a u mnogim državama dolazilo je ne samo do sukoba s legislativom tih država (Nemačka je nedavno zabranila Uber), već i fizičkih sukoba taksista i Uberovih vozača.

Uber će, kad dođe u Zagreb, Beograd, Ljubljanu ponoviti strategiju koja im se pokazala uspešna širom sveta. Uberovu odličnu mobilnu aplikaciju, koja vas nalazi za tren i povezuje sa najbližim Uberovim vozačem, možda ste već imali prilike da koriste u Londonu – ili Budimpešti. Kroz društvene pak mreže nećete moći da ignorišete Uber.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime