Dosadilo vam je da po ceo dan igrate PS3, čitate Domino Magazin, blejite po kafićima i zabavljate se gađajući klince iz kraja lopticama za golf sa krova vaše porodične kućice?

 

> Pogledajte lude slike Gumball 3000 iz Beograda!

Smislili smo kako da izađete iz bogataške depresije i kako da vas zamrzi ceo svet a ne samo ekipa iz vašeg kraja – prijavite se za Gumball 3000 trku, ultimativnu zabavu za milionere. Ono što su pogačice i jogurt za radni narod, to je Gumball 3000 za sve dokone, razmažene, bahate adrenalinske zavisnike.

Trku je osnovao Maximillion Cooper 1999. godine, i to inspirisan kultnim filmom Cannonball Run. Svake godine se prijavljuje više od 100 buržuja koji se trkaju svojim super luksuznim automobilima kroz više zemalja sveta. Kompletnu organizaciju trke, transport vozila i smeštaj pružaju organizatori, a na učesnicima je samo da iskeširaju i voze 350 KMh kroz predgrađa gde se igraju dečica. Mislite da se zezamo? Ne, a 2007. godine je baš tako poginulo dvoje Makedonaca kada je na njih naleteo auto od par miliona evra. Lep način da umrete.

 

Cela trka je polu legalna, pošto ni jedna zemlja neće dozvoliti da bilo ko pa makar i super bogataši voze tom brzinom kroz gradove. Naravno, svi učesnici sami snose odgovornost za svoje postupke, pa su bežanja od radara, podmićivanja policije i povređenih stanovnika sastavni deo zabave. Inače, 2006. godine Gumball 3000 je prošao i kroz Srbiju, a automobili i njihovi vlasnici su se pokazali pred skupštinom grada.

Gumball 3000 za 2010. godinu je upravo u toku i kreće se od Londona do New Yorka, a ako vam se toliko dopalo sve ovo, onda se odmah prijavite za sledeću godinu. Samo, Yugom nećete daleko stići čisto da znate. Mada, ako u njega strpate vaša dva tigra sa zlatnim ogrlicama i nalakiranim noktima, onda ćete biti glavna faca u društvu. I ne zaboravite – bogati ne mogu da budu ludi, već samo ekcentrični. Obavezno pogledajte video snimke!

A ovaj je snimljen u Srbiji – naučite kako se uništava Rolls za 3 sekunde na autoputu za Novi Sad. Tu su i naši panduri naravno.