Pojavile su se prve fotografije serijske verzije električnog Modela X američke kompanije Tesla Motors.

 
Serijski model praktično je identičan prototipu koji je predstavljen 2012. Automobil se napaja električnom energijom iz baterija od 90 kWh, a u standardnu opremu spada i auto-pilot za pomoć pri parkiranju, sedišta sa funkcijama grejanja i hlađenja, treći red sa dva sklopiva sedišta za odrasle, dok se pozicije za sedenje u drugom redu mogu podešavati nezavisno. 
 
Model X Signature ima i senzore u zadnjim "Falcon Wing" vratima kako bi se prilikom otvaranja sprečilo da ona udare u neku prepreku, kao što je na primer zid ili plafon garaže.
 
Proizvođač je u specifikacijama naveo da sa jednim punjenjem baterija vozilo može da pređe do 386 km. 
 
Najluksuzniji Tesla X opremljen je sa dva elektromotora – napred se nalazi jedinica koja razvija 259, a pozadi agregat od 503 ks, i ima pogon 4×4.
 
Od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzava za 3,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h. 
 
Među doplatnim dodacima najinteresantniji je takozvani "ludilo mod" uz čiju pomoć luksuzni krosover iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stiže za samo 3,2 s.
 
Tesla Motors nudi dve opcije narudžbina. Da bi se rezervisala regularna verzija treba uplatiti 5.000 dolara, dok je za ograničenu Signature seriju neophodno izdvojiti depozit od 40.000 dolara. 
 
Početna cena ove varijante iznosi 132.000 dolara, bez poreza.