Ovaj teretni električni trotinet će promeniti gradski transport. Zove se Scootility i donosi sasvim novi koncept za prevoz manjeg tereta u urbanim uslovima. A kako je problem saobraćaja sve veći širom sveta u gradovima, ovo bi zaista moglo da bude korisno.

Scootility je teretni električni trotinet kome je osnovna funkcija proširena na prevoz stvari. Za razliku od sedećeg e-bicikla, to znači da vozač ima malo viši i bolji pogled na put. Takođe, može da ponese dosta toga, pre svega zbog veličine točkova koji predstavljaju ograničavajući faktor za tovarni prostor kod bicikla. Zbog toga su se mnogi teretni e-bicikli pomerili ka manjim točkovima od 20″ umesto većim točkovima od 26″-28″.

Još manji točkovi na električnom trotinetu pružaju još više prostora za teret. U ovom slučaju, sanduk za stvari ima kapacitet od 140 litara. Cela kutija može da se skine pa vozači za dostavu mogu da se odvezu do magacina sa praznim sandukom za tovar i zamene ga napunjenom kutijom za nekoliko sekundi.

Scootility kaže da njegov dizajn ima velike prednosti u odnosu na alternativne ideje. Trotinet je manji i kompaktniji od dostavnih automobila i kombija, ima veći kapacitet od običnog e-bicikla, upravljiviji je od teretnog e-bicikla i stabilniji je od električnog motora.

Tu su i amortizeri koji unapređuju udobnost i sigurnost.

Još uvek ne znamo koja je cena…