Novi korona virus, covid 19 doneo je nova pravila ponašanja ili nas podsetio da moramo biti ažurniji u održavanju higijene, dezinfekcije. Pranje ruku je jedna od osnovnih preporuka za zaštitu od novog virusa a dezinfekcija naših kuća i automobila je tekođe veoma važna.

Dezinfekcija automobila podrazumeva korišćenje dezinfekcionih sredstava za pranje volana, table, sedišta. Neophodno je, stručnjaci podsećaju i dezinfekcija klima uređaja.

U njima vreba opasnost od bakterija, buđi, grinja… Do sada niste bavili baš klimom, ona radi pa radi, ali sada je to neophodno. Ali i ne samo zbog dezinfekcije već i zbog kvalitetnijeg i dužeg rada klima uređaja. Bolje je na vreme očistiti nego kupovati novu što nikako nije jeftino i taj trošak vam baš nije nužan. A bez klime na visokim temperaturama koje nas očekuju u letnjim mesecima vožnja automobilom biće i te kako neprijatna.

Mirkoorganizmi i bakterije se skupljaju na isparivaču klima uređaja i onda bivaju raspršeni u kabinu automobila pa ih putnici udišu.

U servisima, specijalizovanim za čišćenje klima uređaja posebnim preparatimma dezinfikovaće klimu i očistiti od mogućih “podstanara” pa ćete moći bezbedno da vozite porodicu ne brinući o tome da se mogu zaraziti u automobilu.

Dezinfekcija klima uređaja u automobila otprilike košta oko 3000 dinara, ali proverite na internetu ali se i raspitajte kod kolega i prijatelja koji servis vam preporučuju.

Pojedini servisi sada rade i dezinfekciju klima uređaja u autu ozonom. Zapravo se dezinfikuje ceo automobil što je od neprocenjive koristi. Ozon je antimikrobni agens koji neutrališe kvasac, buđ, bakterije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime