Red Bull Show Run dolazi u Beograd, a centralne ulice prestonice Srbije biće poprište automobilističkog spektakla 17. septembra.

Red Bull Show Run Beograd

Egzibiciona vožnja formule 1 – F1 Show Run – biće organizovana od Studentskog parka do Terazija a špvod je obeležavanje godišnjice jedine Gran-pri trke održane u Beogradu 1939. godine.

Šampionski tim Red Bull, koji ove godine brani titulu svetskog prvaka predstavljaće David Coulthard, pobednik 13 trka Formule 1 koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.

On će voziti Red Bull bolid iz 2011 godine. U narednim mesecima biće objavljivani satnica, kompletan program i svi detalji važni za posetioce spektakla u Beogradu. Coulthard se čak i obradio Beograđanima:

“Hvala gradu Beogradu na razumevanju važnosti projekta, ne radi se samo o Formuli, program će obuhvatiti i stant rajdere i revijalni program. Formula 1 je specifičan sport, često nedodirljiv za publiku, sa tribina. Show run je šou, samo ime kaže i to omogućava ljudima da vide sve i praktično budu u prvom redu. Formula će biti pristupačna na Trgu republike, ljudi mogu da vide ekipu, mehaničare, kako se menjaju pneumatici, kako sve funkcioniše iz prve ruke”, rekao je Luka Banda, sport menadžer Red Bulla.