Izgleda da se Holanđanima stvarno smučilo da im kradu bicikle. Pa su odlučili da naprave bicikl koji ne može da se ukrade. Odnosno koga je besmisleno ukrasti.

Kompanija VanMoof predstavila je električne bicikle S2 i X2 koji su nakrcani tehnologijom. A između ostalog tu je i sistem koji sprečava krađe.

Dovoljno je da vlasnik uparkira bicikl i pritisne taster za zaključavanje. I bicikl se u tom trenutku blokira i ne može da se vozi. Više NIKAD. A ako neko pokuša da ga odnese odmah će se uključiti alarm.

Ali ni to nije sve, već će signalizirati vlasniku da je krađa u toku a poslaće i svoju lokaciju na prateću aplikaciju. Kompanija čak ima i Bike Hunters tim koji će brzo pronaći bicikl i povratiti ga a usput možda i policiji prijaviti lopove.

“Možemo da pravimo veće i jače katance ili možemo da napravimo naše bicikle tako da ih ne vredi ukrasti”, rekao je Taco Carlier suosnivač kompanije.

“Problem krađe bicikala je mnogo veći nego što obično mislimo. Zbog straha od krađe ne kupujemo dovoljno kvalitetne bicikle. A kada nema straha uživanje u vožnji je veće pa ćemo i više vremena biti na biciklima.”

Ima logike.

Inače, baterije na biciklima imaju mogućnost asistencije do 150 kilometara a pune se za 80 minuta do 50 psoto. Kapacitet je 0.5 kilovat sata dok je težina oba modela 19 kilograma.

Evo i videa:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime