Ako razmišljate o tome koje kosilice su najbolje za ovo prolećno sređivanje bašte imamo ideju. Pomalo radikalnu ideju.

Već punih pet godina Honda Mean Mower drži Ginisov rekord za najbržu motornu kosilicu. Vozila je brzinom od 187,6 km/h, a sada je 1.0 motor od 110 KS iz VTR Firestorma zamenjen još snažnijim motorom koji je inače napravljen za Honda superbike CBR 1000RR. Dakle, baš je jak i baš je brz. Sa trkačkog motora je preuzeto i kvačilo, menjač sa šest brzina, ECU i LCD u punom koloritu na kome se prikazuju svi osnovni parametri rada, a pre svega BRZINA. Ukupna snaga sada je neverovatniih 200 konjskih snaga, što je kada se posmatra u odnosu na masu više nego što pruža agregat kod Bugatti Veryron automobila.

Honda Mean Mower V2 kosilica uz to ima samo 69,1 kg, što je postignuto upotrebom ugljeničnih vlakana i posebnim dizajnom kojim su eliminisani svi viškovi materijala.

I dodatna oprema nije ništa lošija. Tu je Sparco volan, moćne Kelgate prednje i zadnje kočnice za efikasnije usporavanje pred kraj travnjaka, Goldspeed ATV točkovi i Hoosier R25B trkačke gume.

Maksimalna brzina joj je sada 241 km/h. Do 160 km/h stiže za samo 6,12 sekundi.

To je ubrzanje skoro na nivou Ferrarija Enzo ili McLarena F1 čisto da vam bude jasno o čemu se ovde radi.

Uz to, sve vreme zaista može da kosi pošto karbonske noževe pokreće zaseban električni pogon. I bolje bi vam bilo da joj se ne našete na putu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime