Ovogodišnji CeBIT je svakako doneo mnogo novina, počevši od ultra modernih 3D monitora, do vrhunskih mobilnih gedžeta i pregršt multimedijalnih drangulija. Međutim, nisu samo PC novotarije ove godine bile u fokusu ove manifestacije, već i brojni drugi uređaji, poput recimo. GPS navigacija. Kompanija Mio je na ovom polju ponudila niz revolucionarnih rešenja, a posebnu pažnju posetilaca CeBIT-a je privukao model Moov V780, koga je ekipa Domino magazina  na par sati držala u rukama.

Za Mio Moov V780 u ovom trenutku možemo reći da je jedan od najboljih GPS navigatora koji se mogu kupiti u svetu. Njegov ultra moderan dizajn i vrhunska izrada u startu nagoveštavaju da se radi o posebnom rešenju. Kada to kažemo ne mislimo samo na odlično odrađen navigacion sistem, već i na sjajne multimedijalne karakteristike. Sada napokon možete da pogledate vaš omiljeni film tokom putovanja ili da preslušate muziku koju volite, a ako vam sve to dosadi prošetajte Internetom ili pak uživajte u dragim fotografijama. Hm, ako ste pomislili da je tu kraj spiska mogućnosti, tek sledi prava stvar – Moov V780 dolazi sa TV prijemnikom, i to vrlo dobrih performansi, pa ako se desi da zalutate prašumama "Južne Amerike", bar nećete ostati uskrećeni da vidite šta se dešava u omiljenoj meksičkoj seriji. Ipak, prava stvar kod ovog navigatora leži u NVIDIA Tegra čipu, sa kojim u osnovi dobijate mogućnost gledanja HD sadržaja kako na samom uređaju, tako i na nekom od HD televizora – vrhunski, nema šta!

Kao i većina novih GPS uređaja iz ove kompanije, tako i testirani model dolazi sa Mio Spirit softverom. U ovom slučaju on je malo modifikovan, odnosno ubačene su neke napredne multimedijalne kontrole, a i interfejs pomenutog bloka je daleko lepše odrađen tj. sada ima 3D izvedbu. Sve je u iPad fazonu, što se nama lično dopalo, jer je jako funkcionalno, mada verujemo da će nekima i zasmetati, no to je više stvar ukusa.

 

Moov V780 prati bogata oprema (tu je elegantna torbica za nošenje i postolje koje ga pretvara u mini netbook), kao i sjajno odrađene brošure, koje će cam svakako pomoći do otkijete sve čari ovog sjajnog navigacionog uređaja. Kada sumiramo sve gore rečeno nije teško zaključiti da Mio Moov V780 otvara jednan poptpuno novi pravac u razvoju multimedijalnih GPS uređaja, zbog čega od nas dobija preporuku više.

Mio – www.mio.com

ACR – www.acr.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime