Lucid automobil planiraju da pobede Teslu i pojaviće se uskoro. To je najavio Peter Rawlinson bivši glavni inženjer Elona Muska.

On najavljuje da će u roku od pet godina prodati stotine hiljada električnih automobila. I to neće biti skupi automobili za bogate ljude, prenosi forbes.com njegove reči. “Želim da pravimo milion automobila godišnje.”

Gradiće i prvu fabriku automobila u Saudijskoj Arabiji gde će proizvoditi svoje automobile. Inače ova država poseduje dve trećine njegove kompanije.

Lucid za sada kreće lagano u pogonu u Arizoni a u idućoj godini količina bi mogla da premaši 25.000 automobila. Prvo stižu verzije modela Air po ceni od 77.000 dolara. Takođe se za 2023. najavljuje uvođenje električnog krosovera, nazvanog Graviti, praćen još jeftinijim i manjim modelima koji će konkurisati Teslinom najprodavanijem modelu 3.

Rawlinson najavljuje da će javno objaviti akcije kako bi prikupio preko potreban novac.

Rawlinskon je inače veteran Jaguara, radio je na naprednim vozilima za Lotus a onda se 2009. pridružio Tesli. Bio je potpredsednik i glavni inženjer za model S. “U to sam uložio svoje srce i dušu”, izjavio je svojevremeno.

Govoreći o saradnji sa Muskom rekao je da su “oboje opsednuti postizanjem zvezda tehnologijom i inženjeringom”.

Govoreći o automobilu Lucid rekao je: “Ja nisam autokrata. Lucid je timski rad. Ne očekujem da neko ko kupi Lucid zna moje ime. Ne očekujem da znaju ko je Peter Rawlinson.”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime