Usled slabljenja japanskog jena i podrške proizvođača, cene Honda automobila će u narednom periodu biti znatno povoljnije. Delta Automoto kreće sa velikom akcijom popusta na najpopularnije Honda modele u toku koje će, za početak, modeli Jazz i Civic Hatchback biti dostupni po cenama nižim i do 2.200 evra. Takođe, od oktobra će i najprodavaniji Hondin model – Accord imati značajno povoljnije cene.

Modeli Jazz i Civic će prvi biti na akciji zbog svoje popularnosti na našem tržištu. Razlozi za to su brojni. Civic Hatchback, kod nas poznatiji pod nadimkom “space”, dobitnik je jedne od najprestižnijih nagrada za dizajn- Red dot. Ovaj model, nedavno je restilizovan, što je dodatno doprinelo njegovoj atraktivnosti i upečatljivosti. Nova Honda Jazz, poznata po svojoj funkcionalnosti, model je sa najvećim prtljažnim prostorom i najvećom prostranošću kabine u klasi.

Uz nove pristupačne cene, novina je i mogućnost zakazivanja test vožnje ovih modela preko internet sajta, tako da zainteresovani mogu doživeti specifičan Honda osećaj u vožnji, zakazivanjem testiranja on line, na www.honda-srbija.rs ili putem telefona 011/20 10 915.

„Kao generalni uvoznik i distributer Honde svesni smo koliko je našim kupcima važna činjenica da se Honda automobili originalno proizvode u Japanu, što je sinonim i potvrda vrhunskog kvaliteta. Međutim, obzirom na činjenicu da su uvoznici vezani za valutu zemlje proizvodnje, situacija kretanja jena je tokom prethodnih godinu ipo dana bila otežavajući faktor za plasman prozivoda na lokalnim tržištima. Proizvođač, pa samim tim i uvoznici, iz tih razloga bili su primorani da povećavaju cene srazmerno jačanju jena, što je uticalo na manju konkurentnost proizvoda.

Međutim, prošle nedelje japanska vlada je po prvi put posle šest godina intervenisala na deviznom tržištu da bi oslabila vrednost jena koja je u tom trenutku dosegla najveću vrednost prema evru od njegovog postojanja. U isto vreme, mi kao distibuter naišli smo na podršku proizvođača, tako da smo sada u poziciji da do kraja godine korigujenmo cene tako da one budu značajno atraktivnije kupcima.

Pozitivan razvoj situacije, već se odrazio na naše prodajne akcije, a sigurni smo da će i buduće aktivnosti ići u tom smeru“, kaže generalni direktor Delta Automoto, Rajko Mandić.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime