Harley Davidson je lansirao novu seriju električnig bicikla. On će se pojaviti na proleće prvo u Americi i Nemačkoj. Zapravo to su četiri slična bicikla. Izgledaju moćno a ko ih ne vozio, samo da ih vidite.

Dakle, na tržištu će se pojaviti četiri električna bicikla. Oni imaju motore snage 250 W a najveća brzina im je oko 30 kilometara na sat.

Stručnjaci ističu da će ovi bicikli biti konkurencija proizvođačima dobro poznatih bicikala VanMoof, Soders, Rad Power.  Tri od četiri modela električnih dvotočkaša imaju pomoć pedala bez gasa.

Ovi bicikli će imati integrisano osvetljenje, litijum jonsku bateriju integrisanu u ram i pogon sa kaiševima koji ne zahteva održavanje. Dakle, umesto lanca koristi kaiš.

Naravno, brend će biti urezan na e-biciklu a ljubitelji Harley Davidson jedva čekaju priliku da provozaju ove lepotane.

Da vidimo sada koje su karakteristike svakog bicikla pojedinačno.

MOSH/STY

Ovo je kako kažu, gradski bicikl za uživanje. Ima bateriju od 529 Wh koja može da izdrži vožnju do 170 kilometara dometa. Ovo je najlakši model. Okvir je hidroformirani aluminijum sa unutrašnjim ožičenjem. Koštaće 3.399USD.

RUSH/STY

Rekli su u kompaniji da je to sofisticirani putnik. Ima veću bateriju od prtehodnog modela i motor je snage 250 W.
Cena je 4.449 USD.

RUSH/CTY STEP-THRU

Ovaj bicikl je opisan kao, sveobuhvatna vožnja tamo gde želite da idete. To je bicikl manje snage ali sa ramom za one koji imaju osetljiva kolena. Ima bateriju od 529Wh. Dobra stvar je što ima ugrađeni prostor za odlaganje od 620 kubnih cm.
Cena je 4.399 USD.

RUSH/CTY SPEED

To je brz bicikl, kako kažu najbrži način kretanja bilo kojim gradom. Postiže brzinu do 45 kilometara na sat a ima bateriju od 706 Wh.
Košta 4.999USD..