To je novi Ford Kuga. Međutim, nemojte se plašiti ovog imena, još manje modela, jer su njegove karakteristike vredne pažnje.

Ford Kuga je novo sportsko terensko vozilo, takozvana SUV (Sport Utility Vehicle) kategorija automobila. Prvi put je predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u novembru ove godine, a u prodaji će se naći prvo u Velikoj Britaniji početkom 2008. godine. Zatim će uslediti njegova prodaja i u drugim delovima sveta (pre svega u Severnoj Americi).

Za njegovu proizvodnju biće zadužena Ford-ova fabrika u Nemačkoj (Saarlouis). Koncept ovog modela zasnovan je na prethodnom Ford-ovom modelu Iosis X, koji se pojavio u 2006. godini koji je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu.

SUV konceptu Iosis-a X pridodati su elementi Ford-ovog hatchback vozila Focus, pa je tako nastala originalna kombinacija pod imenom Ford Kuga. Ovaj diskutabilni naziv takođe ima korene u jednom prethodnom Ford-ovom modelu (Cougar). U svakom slučaju, nova "kuga" je vozilo koje krase elegancija, dinamika i prisustvo mnogih novih tehnologija u realizaciji mehanike, elektronike i dodatne opreme. To je vozilo s pogonom na sva četiri točka, tako da se s pravom može nazvati SUV vozilom za off-road putovanja.

Motor ovog modernog terenca je dvolitarski dizel agregat TDCI sa snagom od 136 konja. Transmisija je manuelna šestostepena. Vozne karakteristike su odlične, a kompaktnom i sportski stilizovanom dizajnu priključen je i efektan dizajn enterijera. Modifikacijom osnovnog koncepta povećani su prostor za putnike i udobnost sedišta. Audio i video oprema je zavidnih karakteristika, s uobičajenim funkcijama savremenih modela, navigacionim sistemom i kvalitetnim ekranom dijagonale sedam inča.

Ford Kuga na autosalonu u frankfurtu:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime