Ford Focus RS 2021 je već najavljen a sada se pojavljuje i sve više informacija o legendarnoj seriji i njegovoj novoj verziji. I po svemu sudeći biće to prvi iz svoje porodice sa hibridnom tehnologijom.

Ford Focus RS 2021

Car Magazine piše kako će Focus RS za 2021 godinu imati motor od 2.3 litra sa četiri cilindra i turbo punjačem. Ali će takođe za pogon biti zadužen i elektro pogon koji će dodati snagu i to kada je najpotrebnije. To znači da će ubrzanje biti još bolje, baš kao i pogon na sva četiri točka.

Najbolje prijanjanje će biti glavna stvar kod hibridnog pogona pa će novi Focus RS imati 400 konja uz odlične karakteristike. Navodno će se na volanu nalaziti taster “boost” i vozaču će pružiti baš to – trenutno lepljenje za sedišta. Uf, kako to želimo da vidimo!

Menjač će biti opremljen dvostrukim kvačilom u kombinaciji sa šest brzina i ručnom promenom.

Uz to bi pogonska jedinica trebalo da bude nakrcana modernim tehnologijama koji će izvući maksimum iz goriva i kubikaže kontrolom sagorevanja i svih drugih procesa u motoru. Dakle, kompjuter će kontrolisati sve.

Nažalost još uvek se ne zna cena, kao ni tačan datum premijere a još nema ni slika. Ali verujemo da će sve izgledati u skladu sa tradicijom i očekivanjima od jednog rasnog Ford Focus RS modela…

Više o novim modelima pogledajte u našoj rubrici auto.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime