Električni trotinet na tri točka uopšte ne zvuči kao loša ideja. Pogotovo kada vidite Dragonfly.

U pitanju je projekat za premijum hiper trotinete, odnosno mnogo naprednija električna vozila za gradske vožnje.

Električni trotinet na tri točka

Najavljene karakteristike su veoma zanimljive. Ram trotineta je napravljen od ugljeničnih vlakana. Baterije i motori su dosta nisko pa je i težište blizu zemlje što pomaže u stabilnosti. Naravno i tri točka olakšavaju vožnju. Recimo da je koncept sličan kao kod onih trotineta za bebaće, sa dva velika točka napred.

Maksimalna brzina trotineta je čak 60 kilometara na sat. Što je više nego što automobili smeju da se kreću po gradu, čisto da znate. A to ga čini nelegalnim u mnogim zemljama i gradovima. Ne i u Srbiji, gde još uvek nema zakonske regulative koja se odnosi na električne trotinete.

Jednim punjenjem baterija može da pređe oko 50 kilometara. Baterije takođe mogu da se izvade i zamene punim što u velikoj meri olakšava stvar. Pogotovo ako više ljudi koristi trotinet.

Za pokretanje su ugrađena dva motora, a na volanu je veliki ekran.

Dobra stvar je da će trotinet ispuštati zvuk prilikom kretanja, kako bi pešaci znali da im se približavate. Mada, sa 60 na sat to je poslednje što će čuti ako niste obazrivi.

Dragonfly se vozi lako i intuitivno a skreće se naginjanjem tela.

Zanimljivo je da možete i da ga prilagodite vašim potrebama, pa recimo možete da mu stavite off road gume ili promenite boje.

Cena?

Pa, ne baš mala.

Počinje od 5.000 dolara pa naviše. Da znamo, za te pare možete da kupite auto. I to dosta dobar realno. U ponudi će biti i električni trotineti na četiri točka, a oni će koštati od 6.000 dolara pa naviše.

Prvi modeli će biti gotovi za leto 2020, kada stiže 500 primerka.

Koliko košta struja za električne trotinete, možete da saznate na linku.

Ovde pročitajte zašto su električni trotineti sve veći problem u Beogradu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime