Električni Rolls-Royce će uskoro stići a u toku je testiranje bez presedna koje odgovara korišćenju u trajanju od 400 godina.

Razvoj modela Spectre se nastavlja, a Rolls-Royce je objavio novi set fotografija sa testova u Južnoj Africi, gde su pređeni probni kilometri vožnje od zapadne do istočne obale, uključujući makadam.

Pri tome, fokus više nije na voznim performansama, jer je taj posao obavljen na dva miliona probnih kilometara po ekstremnoj hladnoći, ali i vrućini. Ostalo je još oko pola miliona kilometara do završetka testiranja.

Umesto toga, proizvođač se sada fokusirao na optimizaciju podešavanja kontrasta ekrana na različite uglove upada i intenziteta sunčevih zraka. Pored toga, ponovo je testiran već optimizovani audio-sistem sa 17 zvučnika, a test vozači su morali da slušaju unapred pripremljenu kolekciju pesama.

Kako Rolls-Royce ništa ne prepušta slučaju, logično je da će se u razvoju novog modela uzeti u obzir detalji i svi oni biti provereni u praksi.

Možda je najbolji primer to što je za optimizaciju sistema regenerativnog kočenja utrošeno čak 1.500 test sati, dok ceo program testiranja simulira 400 godina korišćenja, ističu u kompaniji.

Rolls-Royce možda u ovom preteruje, ali ne preteruje kada je reč o informacijama o pogonskom agregatima, s obzirom da je već ranije najavljeno da će automobil imati 585 KS maksimalne snage i 520 km dometa.

Cena još nije poznata, a prve isporuke električnog modela Spectre očekuju se krajem ove godine. izvor: b92