Da li ste ikad razmišljali o tome koliko su današnji automobili neekonomični? Nije reč samo o potrošnji goriva, ili zagađivanju životne sredine; reč je o tome da se prave milioni mašina od 1000+ kilograma, da bi prevozili osobu od 70kg. Nešto tu nije u redu. Upravo je ovo bio razlog da "Citroen" krene u potpuno drugačije razmišljanje o konstrukciji vozila. Današnji preteški motor? Zaboravite. Čemu četiri točka kada su dovoljna tri? Ukratko, otarasili su se svega bez čega se današnji automobil ne bi mogao ni zamisliti, a ono što je preostalo, nazvali su "Bungae". Bungae ima električni motor, samim tim nema rezervoar za gorivo. Pa kako se onda kreće? Pomoću "Witricityja", tj. bežičnog elektriciteta (wireless electricity). Tu stupa na scenu Nikola Tesla i njegovi čuveni kalemovi za bežični prenos energije. Na zadnjem delu automobila nalazi se pretvarač (konverter), a na svakom od zadnjih točkova je deset risivera bežične energije. Ali, otkuda stiže energija? CItroen je predvideo da se oko svakog grada postave tzv. energetske tačke, koje bi proizvodile energiju za sva gradska vozila. Zgodno, zar ne? Samo, ostaje problem međugradskog saobraćaja. Kako do Bele Palanke?

8 KOMENTARI

  1. E pa bilo je vreme.
    Svaka im cast!
    Sto kazes ti Nikola, bilo je krajnje vreme… To ce biti moje vozilo, sada jos vise gotivim Citroen, stvarno su likovi.

  2. Citroen vozila treba voleti zbog avangardne i nadasve neobicne linije.No sa ovim revolucionarnim resenjem stvarno spadaju u avangardu.
    Svaka im cast: dizajnerima, vlasniku-cima na hrabrosti. Volio bih da nekako dodjem do modela ovog automobila.

  3. Tesla je u Njujorku 1903. pokrenuo automobil bez goriva, vozilo se napajalo preko antena za radijantnu energiju, koristeci to sto nam je planeta jedan veliki elektromagnet.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime