Honda će na japanskom tržištu ponuditi proizvod koji emitovanjem zvuka automobilskog motora umiruje uplakane bebe. Uređaj je dizajniran kao plišana igračka u obliku automobila sa ugrađenim zvučnicima iz kojih se čuje “režanje” motora sportskog automobila.

Kako kažu u Hondi, igračka je nastala kao deo eksperimenta nakon što su inženjeri te kompanije primetili da zvuk motora ima umirujuće dejstvo na odojčad.

Naime, ispostavilo je za bebe ovaj zvuk frekvencijski sličan onome što čuju pre rođenja, u majčinom stomaku – kao što su otkucaji srca i zvuci protoka krvi kroz krvne sudove.

Takvi, niskofrekventni zvuci do 250 Hz, tvrde u Hondi, podudaraju se sa niskim frekvencijama koje emituju njihovi motori.

Japanski proizvođač eksperimentisao je sa zvucima 37 Honda automobila iz različitih vremenskih epoha, među kojima su bili Integra iz 1986, Prelude iz 1987, S2000 iz 1999. i NSX iz 2018.

Na kraju su odlučili da je najbolje da integrisani zvučnik igračke, koji se aktivira daljinskim putem, emituje zvuk motora supersportske Honde NSX. Bebe su dobro reagovale i na modele Acura Integra Type R iz 2001. i Hondu S2000 iz 1999. godine. b92