Dugo toplo leto je tek počelo a već stižu vesti o ljudima koji padaju po ulicama. Mi imamo recept za ovo – plaža na Karibima, društvo seksi dečka/devojke i Mojito. Dobro, možda smo malo nerealni ali makar znamo šta hoćemo. U međuvremenu evo vam recept za koktel Mojito i sličice koje će vam pomoći da ga napravite. Dodali smo vam i jednu fotku sa Kariba da malo maštate, a posle treće čaše biće vam ionako svejedno da li ste u smrdljivom Beogradu ili na Kajmanima.

Treba vam:
– Kašika žutog šećera
– Beli rum
– Kisela voda
– Sveža Nana (Najbolje da imate biljku Nane u saksiji – Kao mi u redakciji)
– Limeta

Na dno velike čaše stavite kašiku žutog šećera. Celu čašu napunite lomljenim ledom. Dodajte nekoliko listića Nane, čašicu belog ruma, sok jedne limete i ono što je ostalo posle ceđenja. Na kraju do kraja dopunite čašu kiselom vodom. Promešajte i stavite slamčice. Konzumirati uz Domino Magazin gde god da ste.

1 KOMENTAR

  1. Dudeeeeeee!? Sad gledam recepte za mojito, i svako ima neku svoju teoriju… ne moze bre zuti secer u mojito, pogotovo ne taj koji ste vi stavili na sliku, ide smedji secer, sa zutim je presladak, smedji secer od secerne trske je dosta skuplji, kosta oko 300 dinara kilogram, krupnih je kristala, i ne topi se lako, vec ostane dobar deo da se topi vremenom kako se mojito pije i mesa… Da ne pricam o tome koliko recept nema smisla, jer ovako kako ste vi napisali, nana se prakticno i ne oseca…

    Anyway, here it is:

    2-3 Kasike smedjeg secera;
    5-10 Listova mente (u zavisnosti od sezone, i koliki su listovi; ako raste napolju, najbolji su izmedju aprila i jula, kasnije je vec ukus slabiji, ako raste u kancelariji, pojma nemam :);
    0.02-0.03l Belog Ruma (Obicno Bacardi, al inace ima i drugih, jeftinijih rumova a ukus nema neke razlike);
    Mleveni ili lomljeni led;
    Soda voda.

    Priprema: U Casu za pripremu koktela stave se dve do tri kasike smedjeg secera , pet do deset listova mente i cetvrt limete, sve to uz pomoc tucka, ili vec nekog slicnog pomagala dobro izdrobiti. Sadrzina se sipa u casu iz koje ce se piti koktel (visoka casa; 2.5 dl), zatim se doda lomljeni led do 2/3 ili 3/4 visine case. druga cetvrtina limete, se zatim iscedi i par kolutova se doda, sto zbog izgleda, sto zbog ukusa. Sipa se beli rum, izmesa se visokom kasikom, a zatim se sipa soda voda, toliko da svega 1cm od visine case ne bude ispunjen.
    Stave se dve slamcice, jedna za pice, druga za mesanje, kolut limete na obod case, i list mente na vrh radi ukrasa…

    Cheers.

Comments are closed.