Prema mišljenju stručnjaka, doručak je jedan od najvažnijih preduslova za rast i razvoj svakog deteta. Sama reč doručak u bukvalnom prevodu sa engleskog break – fast znači prekid posta, vreme kada se organizam nakon dugog noćnog sna ponovo snabdeva hranjivim materijama i energijom.

Doručak obezbeđuje energiju za normalno funkcionisanje organizma, kao i 20-25% nutrijenata koje treba uneti tokom dana. Bitno je da doručak sadrži različite vrste namirnica, kao što su žitarice i voće. Žitarice i proizvodi sa žitaricama su ključni  deo ishrane i obezbeđuju najveći deo energije neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Hrana napravljena sa celim zrnom žitarica je izvor minerala kao što su fosfor, kalijum, kalcijum, gvožđe i selen.

Zato biste mogli da isprobate Nestlé žitarice za doručak koje imaju veoma bogat asortiman proizvoda, obogaćenih vitaminom D, kalcijumom i gvožđem. One su dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba dece za vitaminima i mineralima. Na primer, porcija od 30g Nestlé žitarica za decu je dobar izvor kalcijuma jer obezbeđuje 15% preporučenog dnevnog unosa i pre dodavanja mleka. Takođe, jedna porcija zadovoljava 18% dnevnog unosa vitamina D, koji se naziva i „sunčev vitamin”, jer ga telo proizvodi kada je izloženo sunčevoj svetlosti.

Sve dečije Nestlé žitarice za doručak sadrže celo zrno kao glavni sastojak.