Naučnici su se malo pozabavili pitanjem zombija. I zamislite samo, kažu da je u teoriji moguće da oni postoje. Dakle, verovatnoća da će mrtvi ustati nije baš velika, ali je itekako moguće da se posle zaraze nekim novim opasnim virusom ljudi pretvore u nesvesna bića kojima je jedini cilj da vam pojedu mozak i umlate vas na mrtvo čim im se ukaže prilika.

Da bi se to dogodilo potrebno je da se pojavi virus koji pogađa tačno određena područja u mozgu dok druga tkiva neće oštetiti. Kako su nervi veoma dugačke ćelije, virusi se kroz njih slobodno kreću, pa tako mogu da stignu i do mozga, pa i do ovih centara. Recimo herpes se rado šećka po vašim nervima i ponekad tako i izađe na kožu kada vam padne imunitet, objašnjava ASAPScience.

 

>> Pogledajte komplet za preživljavanje zombi apokalipse!
>> Zombi apokalipsa je jedan od scenarija za nestanak našeg sveta!

>> Amerika se sprema za napad zombija!

E pa da bi filmovi 28 days later ili I’m legend postali realnost potrebno je da se pojavi virus koji će se kretati nervima a uz to uticati samo na frontalni korteks, omigdalu i ventromedialni hipotalamus. Upravo ovi centri u mozgu su zaduženi za rešavanje problema, agresivnost i prepoznavanje bliskih osoba. Odnosno vaše uobičajeno ponašanje, pa njihove promene mogu da utiču na to da recimo poželite malo ljudskih iznutrica za večeru.

Zaključak – da moguće je da će se pojavi virus koji će dovesti do jedne fine zombi apokalipse. Mi vam lepo kažemo da je vreme da se spremite za najgori scenario!

 

Ako ste se uplašili za noć veštica pogledajte 28 days later, I am legend i Zombieland!