Mladi hrvatski muzičari su osvojili svet! A sada dolaze u Beograd! Luka Šulić i Stjepan Hauser su 2Chelos. Oni će održati koncert u 28. decembra u Sava centru.

Ako ste već pročitali naš prvi intervju sa Lukom i Stjepanom, saznajte i šta vas čeka na koncertu u Beogradu! Za Domino Magazin govori Stjepan Hauser.

U novembru prošle godine smo objavili prvi intervju sa vama. Šta se vam se izdešavalo od tada?

Jako puno toga! Snimili smo novi album koji će izaći nakon Nove Godine na kome ćemo imati neke sjajne goste a producirao ga je legendarni Bob Ezrin! Također smo gostovali na Američkoj seriji Glee, suradjivali sa Red Hot Chilli Peppersima, ponovno gostovali na tv showu Ellen de Generes i Jay Leno. Uz sve to imali smo turneje po cijelom svijetu!


Šta možemo da očekujemo od koncerta u Beogradu, šta ćete svirati?

Maksimalno ćemo se potruditi da napravimo što bolji spektakl! Svirat ćemo naše obrade sa prvog i drugog albuma!

Da li vam je ovo prva poseta Beogradu?

Je, još nikad nismo bili u Srbiji i jako smo uzbuđeni zbog tog posjeta!

Gostovali ste u seriji Glee, bili kod Džej Lenoa i Elen Didženeris, bukvalno ceo svet je čuo za vas. Da li postoji nešto što još niste ostvarili a voleli biste?

Voljeli bi ostvariti suradnje sa još nekim velikim umjetnicima poput Stinga, U2, AC/DC…

Da li vas su vas slava i uspeh promenili?

Mi smo ostali isti, ali se oko nas sve promijenilo. Sve je manje vremena, a sve više obaveza. Zna bit dosta stresno i naporno, ali treba sve to iskoristit dok smo mladi!

 

U kom pravcu ide danas muzika? Da li su se granice između klasične, roka, elektronike izgubile?

Da, danas se sve pomiješalo i izmješalo… Današnja muzika i nije baš neka, zato i radimo obrade sjajnih pjesama iz prošlosti te ih želimo ponovno približit mlađim generacijama na jedan drugačiji način.

Gde je tu Balkan u odnosu na ostatak sveta?

Balkan je tamo di treba biti, i treba takav i ostati! photo: flickr