Au kakva nedelja po pitanju hedonizma! Prvo smo otkrili zašto su kokice najbolje grickalice ikada a onda i zašto je ok da jedete čokoladu par puta nedeljno, a sada stižu i zanimljive vesti na temu sladoleda.

Sve je počelo analizama koje sprovodi Institut za istraživanja snega i lavina iz Švajcarske. Oni su otkrili neke nove i zanimljive podatke o kristalima leda i balončićima vazduha u snegu i kako oni utiču na lavine, sneg i formiranje leda.

A onda su facetine iz kompanije Nestlé i njihovog centra za istraživanje shvatili da ova otkrića mogu da iskoriste kako bi napravili još bolji, kremastiji i ukusniji sladoled.

Osnovni problem koji oni žele da reše ste verovatno i vi primetili. Sladoled koji previše dugo stoji u vašem frižideru postane ili previše vodenast ili se sasvim stvrdne pa više nije tako lep i kremast kao kada ste ga tek kupili.

Ovo istraživanje otkriva kako se to menjaju kristali leda vremenom, pa će uz malo sreće pružiti i odgovor na to iskonsko pitanje – kako da vaš sladoled ostane tako dobar i posle nekoliko dana. Ako uopšte uspe da preživi toliko dugo pored vas.

Samo izgleda da je rešenje problema ipak u frižiderima koji bi trebalo da pruže stabilniju temperaturu ispod nule. Ali nema veze, mi se nadamo da ćemo uskoro probati neke nove sladolede iz švajcarske firme… mmmmm

Ali pošto je lepo vreme već stiglo, vreme ćemo prekratiti uz po jedan Top Gun!