Predstavi se našim čitaocima?
Ćao svima, ja sam Nikolić Aleksandar. Živim u Kragujevcu. Završio sam Mašinski fakultet i trenutno radim kao asistent na istom fakultetu.

Kako izgledaju tvoji radovi i šta sve praviš?

Moji radovi su nakit u obliku prstenja, minđuša i narukvica od skejtboard dasaka. Daske su napravljene od kanadskog javora koji ima dosta veliku tvrdoću ali i elastičnost. Imaju uglavnom sedam slojeva i neki od slojeva su u boji a neki su boje prirodnog drveta. Od te raznolikosti po slojevima dobija se jedna vrlo specifična struktura prstenja, narukvica i minđuša.

Zašto baš stare skejt daske i gde ih nabavljaš?

Skejt sam počeo da vozim 1998. godine. Daske koje sam vozio i lomio nisam nikad bacao u kantu. Pre dve godine mi je sinula ideja da bi moglo nešto korisno da se napravi od tih starih polomljenih dasaka. Daske inače još nabavljam od lokalnih vozača, kao i od vozača iz drugih gradova.

Kako praviš sve te stvari i koliko ti je pomoglo to što si završio Mašinski fakultet?

Nakit pravim delimično ručno i delimično uz pomoć mašina, strug, šlajferica itd. Lakiranje se izvodi u 3 premaza da bi se došlo do perfektnog sjaja. Iskustvo koje imam kao mašinski inženjer mi je pomoglo vrlo malo što se tiče celog procesa proizvodnje nakita. Više sam sve te majstorije naučio sam, jer sam tokom svih ovih godina bavljenja skejtboardingom počeo i da pravim daske.

Da li misliš da je važno koristiti stare stvari i reciklažu u umetnosti?

Mislim da je to odlična stvar, jer se tako mnoge stvari ne bacaju u prirodu nego dobijaju neki drugi kreativan oblik. Postaju umetnička dela.

Da li planiraš još nešto slično, reciklaža stvari po Evropi je veoma popularna, poput Freitag torbi recimo od kamionskih cirada?

Trenutno bih se zadržao samo na reciklaži skejtboard dasaka, jer ipak je to moja umetnost. Imam još neke ideje koje bi mogle da se pretoče u stvarnost ali otom potom.

Gde mogu da se vide i poruče tvoje stvari?

Nakit koji pravim može da se pogleda na stranici http://sk8rings.blogspot.com/. Poručivanje je trenutno moguće samo preko e-maila [email protected].