BBC je upravo doživeo najveći blam u svojoj dugoj i slavnoj istoriji.

Danas je otprilike pola planete počelo da paniči zbog intervjua koji je pomalo čudni trgovac na berzi Alessio Rastani dao ovoj medijskoj kući a u kome je rekao da nas čeka finansijska kataklizma u sledećih godinu dana, kao i da će ljudi ostati bez ušteđevina.

A onda je sve to ljudima postalo malo neobično pa su se neki pravi novinari raspitali o gospodinu Alessiu.

Prva teorija koja se proširila Twitterom je da je BBC naseo na foru. Prema informacijama koje kruže mrežom, čovek koga je BBC predstavio kao nezavisnog brokera Rastanija zapravo je član organizacije "Yes Men".

Radi se o grupi prevaranata na čije je šale BBC jednom već naseo, kada se jedan od njih na britanskoj javnoj televiziji lažno predstavio kao glasnogovornik firme Dow Chemical. Neki čak smatraju da su lažni glasnogovornik Dow Chemicala Jude Finisterra i broker Rastani zapravo ista osoba. Video predhodne BBC ispale je na kraju teksta.
 

Ipak izgleda da oni nisu u pravu već da Alessio stvarno postoji.

 

Ovaj navodni ekspert koji zarađuje bogatstvo na krizama zapravo uopšte i nije profesionalni berzanski trgovac već se time bavi kao hobijem. Živi u skromnoj kući u predgrađu Londona koja je pritom pod hipotekom i to na njegovu ženu, piše Telegraph.

Sada se postavlja pitanje kako je na BBC dospeo čovek koji čak ni nema licencu za trgovinu na berzi?

Alessio kaže da mu se upravo BBC obratio.

"Oni su me pronašli. Ja volim da sam u centru pažnje i zato sam prihvatio. Trgovina na berzi mi je kao hobi, definitivno nije posao. Volim da pričam i cela ideja mi je delovala dobro", kaže Rastani i dodaje da je ipak mislio sve što je rekao.

Koje face svi zajedno. I posle vi verujte u bilo šta danas… a mi lepo odosmo da oremo njivu pošto je to jedino što nekako ima smisla.