Biti sam ne znači da nešto nije u redu sa tobom, uprkos svom pritisku. Znate onaj osećaj kad ste singl a dobijete pozivnicu za neku zabavu, venčanje ili neki drugi događaj za koji znate da će ga uglavnom posećivati parovi. Koliko god da želite da budete pozitivni i mislite da možete baš tamo sresti pravu osobu, istina je da bi često prijatelji bili u paru, a vi kao levo smetalo.
 
Kao da ste matori samac među srećnim nasmejanim parovima koji izgleda imaju sve što i vi želite. Bez obzira na to koliko se trudite da budete ok, ta potreba da budete u paru sa nekim, nikada ne iščezne. Niti osećanje da nešto nije u redu sa vama što vas natera da se pitate zašto niste na drugoj strani, gde su parovi, strani koja vam uvek pobegne.
 
Bez obzira na to koliko je drugačiji svet u kome danas živimo, nemoguće je zaboraviti da živimo u svetu parova. Od bezbroj puta koliko su vas pitali da li izlazite sa nekim ili zašto još uvek niste udati (ili nešto u tom fazonu), do specijalnih pogodnosti za parove od teretane do marketa, sve se svodi na ovo – ako niste u paru, nešto sa vama ne valja! Svaka čast vama koji možete da ignorišete ove poruke i živite svoje singl živote punim plućima, ali za ostale evo par saveta kako možete da se izborite sa situacijom gde svako ima nekog sem vas.

1. Centar sam ja
 
Baš tako, ta divna osoba koju vidite u ogledalu. Napravite inventar u svom životu. Razmislite o tome šta želite da radite, mesta koja želite da posetite, iskustva koja želite da doživite i neka sve to počne da se dešava. Tu nema dogovaranja, nema ko da vas koči. Ne čekajte da život počne tek kada nađete nekog. Živite punim plućima kao nikad pre.
 
2. Setite se da je ovo samo privremeno
 
Ima tako mnogo perioda u životu i ovo je samo jedan od njih. Nemojte da razmišljate o budućnosti, a da zaboravite uživanje u sadašnjosti. Ima pozitivnih i negativnih aspekata u svakom periodu života.  Dakle, živite ovde i sada!
 
3. Proverite kako je stvarno parovima
 
Provedite neko vreme sa parom u braku ili prijateljem koji je u dugoj vezi da bi videli kako stvari funkcionišu iz prve ruke. Biti u paru je divno, ali održati sreću u vezi ne ide uvek glatko. Ako provedete vreme sa nekim parom možete videti sve iz drugačije perspektive, pa da uvidite i dobre strane singl života. Ovo može da vas inspiriše da maksimalno iskoristite to što ste sami.

4. Ignorišite tradiciju
 
Zapamtite, život u paru je marketing i dobar biznis i ne oslikava šta se stvarno dešava u životu. Teško je misliti o ovome, ali setite se koliko je samih ljudi tamo negde i koliko se para zaradi na onima koji se venčavaju, imaju porodicu i žive srećno do kraja života, i pomoćiće vam da vidite koliko ove medijske i kulturne poruke imaju veze sa biznisom, a ne sa ljubavlju.
 
5. Dajte sebi vremena 
 
Ne budite strogi prema sebi. Samo zato što ste prošli kroz to što ste prošli to ne znači da će se loša iskustva ponavljati. I sami možete da menjate stvari; možete drugačije da uradite neke stvari i da ne ponavljate stare greške. Još uvek možete (i hoćete) privući nekoga u svoj život ako krenete i malim korakom menjate stare staze. 
 
Photo: stock.hu