Gradski život

IKEA se otvara 10. avgusta u Beogradu

Zvanično potvrđeno

IKEA se otvara 10. avgusta u Beogradu

Posle godina i godina čekanja taj dan se približava. IKEA je danas potvrdila da će prva robna kuća u Beogradu biti otvorena u četvrtak 10. avgusta.

“S velikim zadovoljstvom mogu da objavim da ćemo robnu kuću Beograd otvoriti u četvrtak, 10. avgusta, u 10 sati. Ovo će biti jubilarna 400. robna kuća IKEA u svetu, a Srbija će biti novo tržište za kompaniju IKEA ove godine i hteo bih da pozovem sve vaše čitaoce i građane Beograda da dođu i da nam se pridruže taj dan”, rekao je za Blic Stefan Vanoverbeke, generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku, na 14. km od trga Slavija. Objekat preko 30.000 m2 gde će posetioci moći da pronađu inspiraciju za uređenje doma i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda. Na raspolaganju će takođe imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1200 mesta, kao i punjač za elektomobile u neposrednoj blizini. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća IKEA ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

“Beograd je već dugo vremena na našoj mapi širenja poslovnih operacija. Ne znam da li znate, ali IKEA je daleke 1991. otvorila svoju prvu, malu prodavnicu u Beogradu, u blizini hotela Hajat. Nažalost, zbog nesrećnih događanja u regionu i međunarodnih sankcija, morali smo da je zatvorimo nakon samo godinu dana, iako su rezultati u to vreme bili fantastični – na dan otvaranja promet je bio četiri puta veći od planiranog, a četiri od pet posetilaca su izašli sa nekim kupljenim proizvodom, što je mnogo više nego globalni prosek. Bilo nam je jasno da je naš koncept funkcionalnog, lepo dizajniranog i kvalitetnog nameštaja po pristupačnoj ceni naišao na dobar prijem kod Beograđana. Ova lojalnost brendu je preživela i u prethodne dve i po decenije i mi smo odlučili da se vratimo ovde čim su se uslovi za to stvorili”, precizira Vanoverbeke.

Priču o toj prvoj prodavnici koja je koja je bila otvorena u Beogradu pročitajte na ovom linku.

Ovde možete da saznate 12 činjenica o kompaniji IKEA koje do sada niste čuli.

Priču o tome kako nastaju niske cene IKEA proizvoda imate ovde.

Ovde je reportaža o gradu odakle je potekla IKEA, a danas skoro svi koji tamo žive rade za nju.

 

 

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Gradski život

Više uGradski život

Vegani i vegetarijanci moraju ovo da znaju

Pogotovo ako tek počinjete

Domino Magazin 20.09.2017

IKEA otvara još dve robne kuće u Srbiji

Evo kada i evo gde

Domino Magazin 20.09.2017

Roboti će vam pomagati na aerodromima

Veštačka inteligencija smanjuje gužve i ubrzava proveru putnika

Domino Magazin 20.09.2017

Zašto Švajcarci bacaju 500 evra u toalet?

Zapušena kanalizacija, pokrenuta istraga

Domino Magazin 20.09.2017

Da li postoji jedna hrana na kojoj biste mogli da preživite zauvek?

Ovo povrće je dosta blizu

Domino Magazin 19.09.2017

Umro je čovek koje je spasao svet

A nikada niste čuli za Stanislava Petrova

Domino Magazin 19.09.2017

Sprema se atentat na Kim Jong Una?

Suicide Squad ideja prošli put se nije baš dobro završila

Domino Magazin 19.09.2017

Kineski roboti poludeli i vređali Komunističku partiju

A onda su ih poslali na reedukaciju

Domino Magazin 18.09.2017

Kinezi napravili motor koji radi bez goriva

Idemo na Mars!

Domino Magazin 18.09.2017

Ipak nismo sami u svemiru?

Novo istraživanje o svemiru donelo nova saznanja

Domino Magazin 18.09.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.