Pri ruci

Ruski satovi

Saznajte sve o najvećoj tajni još od raspada SSSR

DOMINO magazin
Ruski satovi

Ne postoji bolji način da svima pokažete da ste čovek od stila i imetka nego da nabacite stvarno dobar ručni sat. Recimo, Patek Phillippe, Breitling ili neko drugo prestižno ime iz alpske Švajcarske sa mehanizmom koji se pravi ručno na isti način već par stotina godina. Samo tu dolazimo do sitnice koja se tiče keša, pošto ovi modeli mogu da koštaju i nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Samo šta je to za vas, zar ne?

Ako vas je ova smaračka ekonomska kriza ipak udarila, kao i naše nesrećne tajkune koji kukaju kao da nemaju ‘leba da jedu, onda vam predlažemo alternativu – i to veoma dobru. Zašto ne biste nabacili neki od brojnih ruskih modela. Naravno, majčica Rusija je poznata po nekim sjajnim stvarima – prvom putovanju u svemir, Migu 29, Ladi i Moskviču. Jasno je da se tu radi o čistoj tehničkoj genijalnosti. E pa, ni njihovi satovi nisu ništa lošiji, a mogu da se nađu po sasvim pristojnim cenama.

Ako se i dalje pitate zašto biste za ime Boga kupili ruski sat evo nekoliko razloga:

Pravi poznavaoci nose samo mehaničke satove – Ruske kompanije imaju brojne  mehaničke modele.

Niko ne želi plastični sat koji ima još 23 miliona klinaca – Ruski satovi su najčešće izrađeni od metala, a serije su male.

Cena – Umesto da prodate bubreg, sačuvajte pare za letovanje.

Predstavljamo vam tri ruske kompanije čiji modeli će vam pružiti različita zadovoljstva, a saznaćete da neke od modela možete da kupite i veoma lako.

Vostok
Ako se ne sećate komisiona iz Knez Mihailove ulice u Beogradu, onda pitajte roditelje da li oni pamte vreme od pre 15-ak godina kada su na tom mestu mogli da se kupe satovi ruske firme Vostok. Komandirski satovi su napravljeni za oficire ruske crvene armije i zato su bili posebnih karakteristika – otporni na vodu, udarce, pa čak i magnetno polje, kako bi mogli da rade u podmornicama. To sve uopšte nije marketinški trik, pošto marketing u SSSR baš nije bio popularno zanimanje. Vostok i dalje pravi komandirske satove, a umesto da zapucate do Rusije, skoknite do buvljaka u Pančevu gde se vikendom mogu pronaći ovi modeli za par hiljada dinara. Pokreće ih automatski mehanizam koji se sam navija pokretima ruke, a toliko su otporni da će veselo kuckati čak i posle atomskog rata.
Cena: Od 20 evra

Raketa
Patite za vremenom SSSR, čitate Lenjina i mislite da je Staljin najveći um koji je hodao zemljom, a optužbe da je ubio 20 miliona ljudi smatrate podmuklim kapitalistčkim lažima.  Onda će vam se stvarno dopasti neki od modela kompanije Raketa, pošto oni izgledaju toliko retro, kao da su upravo iskočili sa kongresa komunističke partije. Njihov najpozatiji model je onaj sa 24 podeoka, umesto standardnih 12, kao što ih imaju svi normalni satovi. Nemamo pojma zašto uopšte postoji takav sat, ali je totalno zabavan. Pitajte deku, možda u šteku ima neki ovakav primerak, zajedno sa vašom pionirskom maramom, marksovim Kapitalom i kompletom knjiga Slobodana Miloševića.
Cena: Od 50 evra

Polet
Polet je nešto najbolje što slovenska duša, a bogami i grudi mogu da iznedre. Ruski bogataši ne nose švajcarce, već zbog nacionalnog ponosa kupuju Polet. Pored standardnih modela od par stotina evra i mehaničkim kuckalicama, tu su i oni od titanijuma, a možete da poručite i unikatne komade sa dodatnim dijamantima, zlatom i platinom od desetak hiljada evra. Ako želite da uštedite skoknite do njihove fabrike u Moskvi i kupite neki od modela po mnogo nižim cenama. Tako smo mi nabavili naš Buran. Mehanizmi su napravljeni na osnovu švajcarske tehnologije stare 100 godina i veoma su precizni.
Cena: Od 300 evra
 

Komentari (2)

2 Komentara

  1. Milan

    24.05.2010at11:16 am

    Imam i Polet(Poljot) i Raketu i Vostok i Slavu(svi su mehanički).Vostok(vojni modeli) je za svaku pohvalu, ali posle nekog vremena otpadaju one fosforne tačkice.Ipak je Raketa najbolja(po meni).Odnosno najidržljivija je.Nosio sam Raketu na ruci 10-ak godina,X puta je udarala u beton,pločice(kad bi se pokidao kaiš).Radi i dan danas,ali je u fioci,u zasluženoj penziji.Trenutno na ruci nosim sat istog dizajna,samo je bez datuma.Sa Slavom nemam iskustva,nisam je nešto mnogo nosio.Polet(Poljot) je po meni teško s***e,čim se malo udari,spada spirala i mora kod časovničara na popravku.

  2. dejan

    04.09.2012at10:35 pm

    imam rucni sat na navijanje sloboda,saznao sam da ima mehanizam polet ili vostok i mislim da je star preko 20 godina u dnu mu pise sssr,dali neko zna nekog ili neke kolekcionare koji mogu da procene vrednost,hvala

Ostavi komentar

*

 

Više uPri ruci

Facebook zna šta radite ovog leta

Čak i kada ne koristite aplikaciju

Domino Magazin 18.08.2017

Kamera skrivena u ogrlici

Snimajte sve što vam se dešava

Domino Magazin 18.08.2017

iPhone 8 će biti potpuno drugačiji

Izgleda da je ovo konačni izgled

Domino Magazin 11.08.2017

Stiže revolucionarni Kindle

Nova generacija digitalnih knjiga

Domino Magazin 10.08.2017

Novi iPhone biće previše skup

Stigla još jedna potvrda

Domino Magazin 10.08.2017

Ovo nije obična jakna

The North Face ima sasvim drugačiju ideju

Domino Magazin 08.08.2017

Uveče ne blenite u telefon

Loše ćete spavati

Domino Magazin 08.08.2017

Apple pravi novi sat

Koji će sada raditi sam za sebe

Domino Magazin 07.08.2017

Pametni kofer olakšava putovanja

Space Case 1

Domino Magazin 04.08.2017

Printer za privremene tetovaže

To ste čekali

Domino Magazin 02.08.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.