Pri ruci

iPhone 7 – najbolji pametni telefon na svetu!

Telefon koji je promenio sve!

iPhone 7 – najbolji pametni telefon na svetu!

Apple je početkom septembra meseca prošle godine lansirao novu generaciju iPhone telefona koja je naišla na sjajan prijem kod kupaca i definitivno najavila novu eru pametnih telefona. Verovatno već pogađate, reč je o iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefonima koji su se ubrzo nakon svetske premijere našli u prodaji i u Srbiji. Reč je o vrhunskim telefonima koji u svakom pogledu nude više od konkurencije i donose jedan potpuno novi level korisničkog iskustva. Iznad svega ovo su izdržljivi telefoni, dizajnirani da zadovolje sve grupe korisnika – od onih koji traže samo zabavu do poslovnih osoba, gejmera, grafičara, fotografa… Model dijagonale ekrana od 4.7 inča (ili samo iPhone 7) svakako je najzanimljiviji najširem krugu korisnika jer fantastično leži u rukama i ima vrhunski Retina ekran (znatno svetliji, sa još boljom reprodukcijom boja). Apple-ov iPhone 7 telefon je u svakom smislu reči promenio percepciju modernog pametnog telefona. Pogledajmo i zašto…

Ma koliko se fizički iPhone 7 ne razlikuje previše od iPhone-a 6s, hardverski gledano ovo su dva potpuno različita proizvoda/telefona. U vizuelnom pogledu iPhone 7 dolazi sa nešto drugačijom pozicijom antene za prijem signala i nešto većom kamerom zbog koje su maske od iPhone 6s telefona neupotrebljive. Telefon je dostupan i u više različitih boja Rose Gold, Gold, Silver, Black i Jet Black od kojih je svakako Jet Black izdanje najzanimljivije, ali i najzahtevnije za održavanje. Savršenu izradu prati posvećenost svakom detalju, kao i neverovatan finiš zbog kog svi dostupni iPhone 7 telefoni izgledaju neverovatno moćno.

Osnovu iPhone 7 telefona čini A10 Fusion čip koji je 64-bitne ahitekture i M10 koprocesor koji mu pomaže u radu. Grafički akcelrator je integrisan u sam A10 procesor i u poređenju sa onim koji se nalazio u iPhone 6s telefonima daje za nekih 30% do 40% bolje grafičke performanse. Slično je i kod brzinskih karakteristika – iPhone 7 ima značajno bolje brzinske karakteristike u odnosu na svog prethodnika i to se posebno oseti i vidi kod rada sa zahtevnim aplikacijama. Ostatak hardverske konstrukcije čini Retina displej dijagonale 4.7 inča i rezolucije 1334×750 piksela, fleš storidži od 32GB, 128GB i 256GB (u slučaju Jet Black modela dostupne su verzije od 128GB i 256GB fleš storidža) i 2GB radne memorije, koja u velikoj meri utiče na krajnju akceleraciju. Zadnja kamera je značajno poboljšana i sada ima 12MP, do je prednja (FaceTime HD) unapređena sa senzorom od 7MP. Na sedmici je implementiran i Touch ID sensor, koji funkcioniše odlično i podiže nivo bezbednosti na maksimum.

Od bežičnih konekcija na iPhone 7 telefonu se nalaze Bluetooth i Wi-Fi adapteri po poslednjim standardima, dok je za direktan transfer podataka zadužen Lightning ulaz koji ujedno služi i za punenje baterije, ali i za povezivanje sa EarPods slušalicama (dolaze u paketu). Standardni 3.5 mm ulaz za slušalice je izostavljen, što je mnogima u početku zasmetalo, ali kasnije se ispostavilo da je to ipak pun pogodak, pa su i mnogi drugi proizvođači sledili primer kompanije iz Kupertina. Inače, baterija na iPhone 7 telefonima ima veoma, veoma dobru autonomiju. Konkretno, baterija donosi do 14 sati razgovora u 3G mreži ili 13 sati gledanja video sadržaja, odnosno 40 sati slušanja audio fajlova. Ista je maksimalno izdržljiva i otporna na padove i potrese, a svi iPhone 7 telefoni su rezistentni na polivanje tečnosti, pesak, prašinu i zračenja po IP67 standardu.

iPhone 7 telefoni su bazirani na iOS 10 platformi koja dolazi sa preko 250 novih funkcija u odnosu na iOS 9 verziju. Kod ove platforme unapređen je bezbedonosni sistem, tu su i nove aplikacije, a značajno je ispeglano i grafičko okruženje koje je sada lepše i intuitivnije. Ova platforma je maksimalno optimizovana od strane Apple-ovih sistem inženjera tako da sve radi brzo i fluidno. Čak i kada se rade neki od najzahtevnijih poslova sve se munjevito brzo završava i odrađuje. Zanimljivo je da je iOS 10 platforma u velikoj meri zaslužna za jedno novo korisničko iskustvo.

Ako po stranu stavimo svakako poprilično visoku cenu po kojoj se iPhone 7 nudi u svakom drugom pogledu iPhone 7 je više od savršenog telefona. On je ultimativni telefon današnjice i telefon koji je u svakom smislu redefinisao pametni telefon kakav smo do sada znali/poznavali. Vrhunski Retina ekran nove generacije koji je za nekih 30% svetliji mu daje na posebnoj lepoti, ali i pruža jedno neverovatno vizuelno iskustvo jer donosi potpuno prirodnu reprodukciju boja i impresivnu detaljnost. Tu su i sjajne kamerice (prednja i zadnja), kao i baterija odlične autonomije. Jednostavnije rečeno – iPhone 7 je telefon koji nema pravu konkurenciju!

Cena (sa PDV-om): od 101.790,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

iPhone 8 će biti potpuno drugačiji

Izgleda da je ovo konačni izgled

Domino Magazin 11.08.2017

Stiže revolucionarni Kindle

Nova generacija digitalnih knjiga

Domino Magazin 10.08.2017

Novi iPhone biće previše skup

Stigla još jedna potvrda

Domino Magazin 10.08.2017

Ovo nije obična jakna

The North Face ima sasvim drugačiju ideju

Domino Magazin 08.08.2017

Uveče ne blenite u telefon

Loše ćete spavati

Domino Magazin 08.08.2017

Apple pravi novi sat

Koji će sada raditi sam za sebe

Domino Magazin 07.08.2017

Pametni kofer olakšava putovanja

Space Case 1

Domino Magazin 04.08.2017

Printer za privremene tetovaže

To ste čekali

Domino Magazin 02.08.2017

LG Q6 od septembra dostupan u Srbiji

Prvi telefon srednje klase sa FullVision ekranom i tankim ivicama, uskoro stiže na domaće tržište

Domino Magazin 01.08.2017

Ovo je smrt za baterije telefona

5 najgorih stvari

Domino Magazin 01.08.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.