IT

Rešenja kompanije Symantec ponovo osvojila prestižne AV-TEST nagrade

Najbolja zaštita 2016

Rešenja kompanije Symantec ponovo osvojila prestižne AV-TEST nagrade

Symantec korporacija danas je objavila da su njeni proizvodi Symantec Endpoint Protection i Norton Security dobili priznanje AV-TEST Instituta “Najbolja zaštita 2016” kao i prethodne godine, zbog vodećih mogućnosti u industriji za zaštitu od sofisticiranih sajber-napada. Symantec korporacija je prva koja je osvojila ovo prestižno priznanje u kategorijama poslovnih korisnika i potrošača, dve godine zaredom.

AV-TEST, svetski priznat autoritet za rigorozne, nezavisne procedure za testiranje, tokom cele godine ocenjuje efikasnost bezbednosnih rešenja za krajnje tačke mreže u zaštiti od naprednih napada. Bezbednosna rešenja se izalažu “infekcijama” više od 1.000 “živih” napada nultog dana koji se mogu “pokupiti” sa zaraženih web sajtova i preko elektronske pošte, sa ciljem da se oceni sposobnost kompletne zaštite. Uz to, AV-TEST meri stepen otkrivanja više od 100.000 aktuelnih široko rasprostranjenih pretnji.

“Drugu godinu zaredom, Symantec postiže najviše ocene za zaštitu i to istovremeno u poslovnoj i potrošačkoj kategoriji – što nijedna kompanija do sada nije ostvarila,” rekao je Andreas Marks, direktor organizacije AV-TEST. “Symantec Endpoint Protection i Norton Security su pokazali impresivnu bezbednosnu zaštitu u seriji testiranja za 2016. godinu, naročito u poređenju sa drugim konkurentima. Naše rigorozno testiranje dovelo je do toga Symantec izbije na vrh liste sa najbezbednijim rešenjima kako za organizacije, tako i za krajnje korisnike – potrošače.”

U svakom od šest sertifikacionih testova AV-TEST-a, Symantec Endpoint Protection i Norton Security su sprečili gotovo svaki pojedinačni napad. Najbliži konkurent je propustio dvostruko više “živih” pretnji nultog dana.

“Kako se pojačava tempo izbacivanja pretnji i podiže nivo sofisticiranosti sajber-napadača, tako je Symantec-ov prvi prioritet da neprekidno inovira rešenja,” rekao je Adam Brumvik, potpredsednik sektora za bezbednosne tehnologije i odgovor na pretnje u korporaciji Symantec. “Ove godine smo lansirali naprednu tehnologiju mašinskog učenja i sofisticiranu zaštitu od pretnji nultog dana, sa ciljem da se naši klijenti zaštite od najnovijih tehnika napada. U kombinaciji sa mogućnostima veštačke inteligencije koja koristi našu mrežnu bazu telemetrijski prikupljenih podataka, naša rešenja čine gotovo nemogućim za napadače da probiju zaštitu na krajnjim tačkama mreže, obezbeđujući da naši krajnji korisnici i poslovni korisnici ostanu bezbedni.”

Potpomognut resursima najveće civilne obaveštajne mreže na svetu, Symantec trenutno štiti 175 miliona krajnjih tačaka mreže, uključujući uređaje potrošača i poslovnih korisnika, 163 miliona korisnika e-pošte, 80 miliona korisnika web proxy servera, a obrađuje gotovo 8 milijardi bezbednosnih zahteva svakog dana.

Bez premca u zaštiti krajnjih tačaka mreže korisnika i kompanija

Prošlog novembra, Symantec je predstavio Endpoint Protection 14, koji pruža moćnu zaštitu, otkrivanje i odgovor na pretnje jednim “laganim” agentskim softerom, dodajući arsenalu zaštite naprednu tehnologiju mašinskog učenja i veštačku inteligenciju na krajnjoj tački mreže kao i u oblaku, stvarajući tako najkompletnije rešenje za zaštitu krajnjih tačaka mreže u čitavoj IT bezbednosnoj industriji.

Norton Security, koji je Symantec-ov vodeći bezbednosni proizvod za krajnje korisnike – potrošače, potukao je u testiranju 20 konkurentskih proizvoda u svim kategorijama testiranja AV-Test metodologije, već drugu godinu zaredom. Norton štiti korisničke uređaje i privatne informacije pohranjene na njima, od najagresivnijih pretnji i otmičarskih malvera. Višeslojne tehnologije zaštite, uz dodatak naprednih mogućnosti mašinskog učenja i zaštite od novih pretnji nultog dana, proaktivno identifikuju fajlove koji su pod rizikom, ali i zaustavljaju pretnje nultog dana, bez usporavanja mašine na kojoj rade.

Da saznate više o Symantec Endpoint Protection rešenju, posetite Symantec.com, a informacije o rešenju Norton Security, posetite Norton.com. Takođe možete pročitati kompletan izveštaj AV-TEST Instituta.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Najopasnija osoba na internetu je…

I dalje!

Domino Magazin 22.09.2017

Kako spasiti fajlove?

Ako ste ih greškom obrisali kod kopiranja

Domino Magazin 22.09.2017

Koristite Pirate Bay?

Imamo loše vesti

Domino Magazin 19.09.2017

Youtube uveo odličnu opciju

Može da vam koristi

Domino Magazin 19.09.2017

BenQ VZ2470H monitor

Elegancija je uvek u modi!

Domino Magazin 17.09.2017

BenQ ZOWIE XL2411

Samo za gejmere i ljubitelje multimedije…

Domino Magazin 16.09.2017

Koji je to peti element modernog poslovanja?

Computer Engineering i ove godine organizuje, sada već tradicionalnu, 14. po redu IT konferenciju

Domino Magazin 14.09.2017

Roboti sada prepoznaju i maskirane ljude

Ne, nije dobro...

Domino Magazin 11.09.2017

Teže ćete skidati stvari sa YouTube

Ukidaju se downloaderi

Domino Magazin 07.09.2017

Kako komunicirati sa programerima

Ako ste žensko teško...

Domino Magazin 04.09.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.