IT

iMac Pro, najmoćniji Mac ikad napravljen

Stiže u septembru

iMac Pro, najmoćniji Mac ikad napravljen

Korporacija Apple je danas otkrila neke od najzanimljivijih detalja u vezi sa potpuno novom linijom iMac Pro stonih sve-u-jednom kompjutera koji se po performansama svrstavaju u klasu radnih stanica, a osmišljeni su za profesionalne korisnike sa najzahtevnijim radnim procesima. Sasvim novi iMac Pro, sa svojim prelepim 27-inčnim Retina 5K ekranom, procesorima Xeon sa 18 jezgara i grafičkim čipom brzine i do 22 Teraflopsa, trenutno je najsnažniji Mac ikada napravljen. Spakovan u atraktivno novo kućište tamno sive boje, iMac Pro donosi neverovatne performanse za napredno uređivanje grafike, kreiranje sadržaja za virtuelnu realnost i 3D rendering u realnom vremenu. Isporuke iMac Pro stonih sve-u-jednom kompjutera bi trebalo da krenu u decembru, sa cenom koja kreće od 4.999 američki dolara.

Uz njega, Apple radi na razvoju potpuno redizajniranog Mac Pro računara sledeće generacije, osmišljenog za profesionalne klijente kojima su potrebni modularno dizajnirni kompaktni računari vrhunskih performansi, sa sistemima visoke propusne moći, a u toku je i razvoj novog profesionalnog monitora vrhunskih performansi.

“Oduševljeni smo što smo omogućili programerma i klijentima da bace pogled na novi iMac Pro. Ovo će biti naš najbrži i najmoćniji Mac ikada napravljen, a pružaće performanse u rangu radne stanice, što je prvenac za iMac familiju proizvoda” izjavio je Džon Ternus, potpredsednik hardverskog inženjeringa u kompaji Apple “Mi smo obavili reinženjering celog sistema i dizajnirali potpuno novu toplotnu arhitekturu kako bi spakovali izvanredne performanse u jedno elegantno, tiho iMac kućište koje naši klijenti vole — iMac Pro predstavlja ogroman korak napred i nikada nije postojalo nešto nalik njemu.”

Upotrebljavajući novu generaciju Xeon procesora sa maksimalno 18 jezga. iMac Pro je dizajniran da se izbori sa najzahtevnijim radnim procesima profesionalaca. Sa potpuno novom arhitekturom i novim termalnim rešenjem, iMac Pro donosi i do 80 procenata veći kapacitet hlađenja u istom tankom i bešavnom dizajnu karakterističnom za iMac. A uz novo “svemirsko sivo” kućište i prelepi 27-inčni Retina 5K displej sa podrškom za prikaz 1 milijarde boja, iMac Pro je očaravajuć u istoj meri u kojoj je i snažan.

Najnaprednija grafika ikada ugrađena u Mac

iMac Pro dolazi sa novim Radeon Pro Vega grafičkim procesorom, najnaprednijim koji je ugrađen u Mac do sada. On donosi računarsko jezgro sledeće generacije i ugrađenu količinu od 16GB memorije visokog propusnog opsega (HBM2). Tako opremljen iMac Pro u stanju je da isporuči brzinu od neverovatnih 11 Teraflopsa brzine proračunavanja sa realnim brojevima jednostruke preciznosti (32 bita) koja mu omogućava 3D rendering u realnom vremenu i obuzimajuću virtuelnu realnost (VR) velike brzine prikazivanja. A i za proračune sa realnim brojevima 16-bitne preciznosti, koji se primenjuju za mašinsko učenje, iMac Pro može da isporuči brzinu računanja od neverovatnih 22 Teraflopsa.

Brzo skladištenje i napredni U/I podsistem

iMac Pro takođe podržava SSD tehnologiju skladištenja do 4TB i do 128GB sistemske memorije sa korekcijom greške (ECC), a dolazi sa četiri Thunderbolt 3 priključaka preko kojih se mogu povezati do dva RAID niza visokih performansi u dva 5K monitora u isto vreme. Po prvi put na Mac računare iMac Pro uvodi 10Gb Ethernet mrežni standard koji je i do 10 puta brži od dosadašnjeg gigabitnog Etherneta.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

5 aplikacija za besplatan Wi-Fi

Idealne za putovanja

Domino Magazin 26.07.2017

Microsoft će ubiti Paint

Posle 32 godine od ove jeseni nije deo Windowsa

Domino Magazin 25.07.2017

Facebook ipak pravi telefon?

Misterija će se razrešiti

Domino Magazin 24.07.2017

Ni robotima nije lako

Ovaj čuvar je izvršio samoubistvo

Domino Magazin 20.07.2017

Google Maps vas sada i savetuje

Kada i gde je gužva

Domino Magazin 18.07.2017

Postoje samo 4 tipa Facebook korisnika

Otkrijte koji ste vi

Domino Magazin 17.07.2017

Faebook je dobar za veze

To tvrdi genije Mark Zuckerberg

Domino Magazin 17.07.2017

BenQ BL2423PT monitor

Vrhunski biznis monitor!

Domino Magazin 16.07.2017

BenQ PD2710QC monitor

Samo za profesionalce

Domino Magazin 15.07.2017

Instagram ima zabranjene hashtagove

Ako ih koristite niko neće videti vaše postove

Domino Magazin 14.07.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.