Auto

Testirali smo: Škoda Yeti

Pametni “snežni čovek”

Testirali smo: Škoda Yeti

U petak i subotu (23. i 24. oktobar) na Divčibarama je firma "AutoČačak", generalni zastupnik češke firme "Škoda Auto", predstavila novi Škodin sportski terenac – Škodu Yeti. Maglovita, vlažna i kamenita planina prepuna četinara bila je idealan test za mogućnosti ovog, pokazalo se, pametnog i bezbednog "snežnog čoveka" Isprva smo bili skeptični – bez obzira na pogon na sva četiri točka,170 konjskih snaga i 2.0 motor nije delovalo previše uverljivo u odnosu na negostoljubiv planinski teren i velike uspone koje je "Yeti" morao da savlada. Međutim, pokazalo se da su sumnje bile bespotrebne – "Yeti" je bez problema odveo pet putnika na vrh planine, po blatnjavom, mokrom terenu prepunom sitnog i krupnog kamenja. Ok, kažete vi, pa to bi svaki terenac trebalo da bude u stanju da uradi. Potpuno tačno, i to nije ono što nas je impresioniralo. Ono što jeste,bio je povratak, odnosno spuštanje niz strme planinske nagibe.

Da biste bez posledica spustili putnike sa opasnih nizbrdica potrebno vam je veliko iskustvo i snalažljivost. Sa "Yetijem", pak, i najneiskusniji vozač biće bezbedan, zahvaljujući "Off Road" funkciji, koja pravi razliku u poređenju sa drugim terencima u korist "Yetija". Kada se spuštate niz različite strme terene i podloge, to morate obavljati pažljivo i precizno, da vam automobil ne bi pobegao i otišao nekud gde ne želite. Uz neprestano korišćenje kočnice, stalno izbegavanje proklizavanja i u prvoj brzini, morate stalno paziti da se ne spustite ispod određenog broja obrtaja da se motor ne bi ugasio – a to je upravo ono što se dešava kada se lagano spuštate niz opasnu strminu, jer motor traži veću brzinu i broj obrtaja od onog koji vi smete da mu date na lošem terenu. E, upravo tu stupa na scenu "Off Road" mod, i njegove karakteristike koje su nas "pridobile". Pritiskom na "Off Road" dugme, ubacujete menjač u neutralnu poziciju i brzinu kontrolišete samo pomoću gasa i kočnice. Za sve vreme dok ste u ovom modu brzina je konstantna – pritisnete gas, brzina se poveća, pritisnete kočnicu, brzina se smanji – kao da su pod točkovima neprestano postavljene prepreke, te automobil praktično klizi u leru. Broj obrtaja je ograničen na 2500 prilikom korišćenja ove funkcije, a ako ga ubrzate na više od 40km/h, Off Road mod se automatski isključuje, a vi nastavljate vožnju u "običnom" modu. Ova funkcija je, po rečima proizvođačima, jedinstvena među svim terencima u ponudi na tržištu, a nama se mnogo dopada.

Unutrašnjost automobila je svedena, mada se mora reći da je mnogo udobnija vožnja bez srednjeg sedišta pozadi, odnosno, da je realno da na neki duži put krenu četiri, a ne pet osoba. Zadnja sedišta se mogu i izbaciti, dajući tako maksimalnu zapreminu prtljažnika od 1780 litara. "Yeti" dolazi u dizel i benzinskoj verziji, sa motorima od 1.2 do 2.0 litara, s tim što verzija od 1.2 litara dolazi sa prednjom vučom, a ne sa pogonom na sva četiri točka. Cene Škodinih terenaca se kreću od 14.809 do 25.299 sa uračunatim PDV-om

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uAuto

Bugatti Chiron oborio novi rekord

Od 0 do 400 km/h za svega 32,6 sekundi.

Domino Magazin 15.09.2017

Au kakav BMW

Novi kupe M8 GTE

Domino Magazin 14.09.2017

Ovo je novi BMW džip?

Najveći do sada

Domino Magazin 12.09.2017

Napravljene gume koje se same popravljaju

Nema više bušenja i pucanja

Domino Magazin 12.09.2017

Prva slika novog BMW SUV-a

Najveći do sada

Domino Magazin 08.09.2017

Prvi leteći taksi

Za sat vremena 300 kilometara

Domino Magazin 07.09.2017

Mini na baterije

To ste čekali

Domino Magazin 05.09.2017

Najmanji bicikl na sklapanje

I najlakši

Domino Magazin 01.09.2017

Volkswagen vraća minibus

Hipici mogu da budu srećni

Domino Magazin 22.08.2017

Ovo su najpametnija kolica do sada

Prate vas gde god da idete

Domino Magazin 15.08.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.